Byttet strømavtale hjemme og på hytta: – Beste vi har hatt!

Med en eldre enebolig og to fritidseiendommer har ekteparet Unni og Jan Gunnar Gundersen mange rom å varme opp. Til gjengjeld har de sikret seg samme gode pris på all strømmen de bruker – og medlemsbonus på hver eneste kilowattime de betaler for.

image
SAMLET ALT: Unni og Jan Gunnar Gundersen har samme strømpris hjemme som på hytta

– Nå har vi hatt Coop strømavtale fra LOS i over to år, og vi kan trygt anbefale avtalen til andre. For oss er det en lettvint og veldig lønnsom løsning. Vi har både hus og hytter, og ved å samle alt i én avtale har vi fått den samme gunstige prisen på strømmen uansett hvor vi bruker den, sier Jan Gunnar Gundersen.

– I tillegg får vi to prosent medlemsbonus på strømmen de betaler for. Det blir det fort penger av.

Sammen med kona Unni bor han i et eldre trehus i Mandal sentrum. Ekteparet har også to fritidseiendommer som barn og barnebarn benytter seg av, og som krever sitt av oppvarming, året rundt.

– Før vi byttet strømleverandør satte vi oss godt inn i ulike tilbud, og så at Coop strømavtale fra LOS var en av de aller beste på markedet.

Kort fortalt: En av markedets beste strømavtaler

Medlemsbonus på strømforbruk

Coop strømavtale fra LOS er fremforhandlet på vegne av Coops 1,9 millioner medeiere.

Det ga oss et unikt utgangspunkt, sier Stine Sandvik, Partner Manager i Coop.

Vi var opptatt av å forhandle frem en varig kundefordel uten bindingstid. Det lyktes vi med, og avtalen har vært uendret siden oppstarten. Svært mange medeiere har gitt tilbakemelding på at avtalen har vært lønnsom, uavhengig av om de har stort eller lite strømforbruk. Avtalen gir nemlig 2 % medlemsbonus på strømforbruket du betaler for, forklarer hun.

 

Det er noe ekteparet Gundersen setter pris på:

I tillegg til å få en spotprisavtale med lav månedspris, opplever vi nå at strømmen faktisk utgjør en betydelig del av det vi får i utbytte fra Coop. Det gjør det ekstra moro å sjekke fordelsregnskapet, sier Jan Gunnar.

Hva betyr egentlig spotpris og ørepåslag? Få svar på dine strømspørsmål her

Full kontroll med LOS-appen

 

Paret merker imidlertid ikke bare forskjellen i kroner og øre. Etter å ha blitt introdusert for LOS-appen har de også fått en helt annen innsikt i hvordan de bruker strøm. I appen holder de enkelt oversikt over alle de tre anleggene, og kan til enhver tid se hvor mye strøm som går med både hjemme og i fritidsboligene.

image
HOLDER OVERSIKTEN: Med LOS-appen kan ekteparet enkelt følge med på forbruket både på hytta og hjemme.

Ikke minst er det fint å kunne følge med på forbruket på hytta på fjellet vinterstid, at det holder seg jevnt og at alt er som det skal. Appen gir oss fullstendig oversikt over hva vi bruker, også når vi ikke er der, og sørger for forutsigbarhet når strømregningen kommer, sier Unni.

I tillegg gjør den jo at vi får et mer bevisst forhold til hvor mye strøm vi bruker, og vi ser hvor vi kan spare inn uten at det går ut over komforten, legger ektemannen til.

LES OGSÅ: SPAR PENGER MED ENKLE GREP 

 

Gjør det enklere å spare penger 

image
EKSPERTRÅD: – Det er lettere å kutte forbruket når du vet nøyaktig hva du bruker strøm på, sier Ingrid Lofnes i LOS.

Med LOS-appen ser du ikke bare hvor mye strøm du bruker time for time, men den forteller også når på døgnet strømmen er dyrest og billigst. Dermed kan du for eksempel planlegge å gjøre unna klesvasken når prisen er lavest, forklarer Ingrid Lofnes, leder for forretningsutvikling og digitalisering hos LOS.

Det er alltid smart å redusere der man kan, spesielt nå som strømprisene er høye, mener hun.

– Den billigste kilowattimen er den du ikke bruker, og jo mer du vet om hva du faktisk bruker strøm på, jo lettere blir det å spare både strøm og penger. Følg gjerne våre råd om hvordan du kan spare strøm i vinter, tipser Lofnes.