Borte bra men hjemme best

Vi elsker Arendal, og kunne aldri tenke oss å flytte herfra. Byen, sjøen og naturen her i sør er bare fantastisk!

image

Jan Erik Balle Alquist og kona Nina Karin sparer ikke på superlativene når de skal beskrive Sørlandsbyen de trives så godt i, og hvor de har bodd i eget hus i fem år. Her er de begge oppvokst, og her vil de bli.

− Jeg bodde et par år i Trondheim, men savnet det meste her sør – byen, sjøen, stranda og båten. Borte bra men hjemme best, smiler Jan Erik.

image

Nytt boligfelt
I et nytt boligfelt på Myra i Arendal bygde han og Nina Karin hus i 2013. Boligen ligger sentralt med fotballbane, skøytebane, skole og barnehage i nærheten, og naturen rett utenfor stuedøra. Her er det flott og trygt for August (6) og Maiken Alvilde (5) å vokse opp. August har nettopp begynt på skolen, og startet på fotballtrening på ettermiddagen. Det er spennende, og han trives og har det greit. Men hverdagen kan fort bli litt mer hektisk enn det han har vært vant til. Da er det flott at skole og fotballbane ligger så nærme. Maiken Alvilde går enda i barnehagen. Hun har begynt i kor, og ønsker også å begynne dans. Også for henne er det trygt og enkelt å ha aktiviteter i nærmiljøet. 

image

Strender og sjø
Familien er glad i å være ute og elsker naturen, og aller best liker de sjøen og de mange strendene rundt Arendal. Ofte går turen til Tromøya og strendene på Hove, men de liker seg også veldig godt på strendene på Fevik. De har stort nettverk av familie og venner i Arendal, og det betyr mye.

image

− Det er kort vei til byen i Arendal, og det er koselig å ta turen til sentrum av og til for å rusle langs brygga i Pollen, ta seg en tur på kafe og bare kose seg, sier Nina Karin. Hun legger til at Arendal er blitt mer urban de siste årene, med flere store arrangementer som trekker mye folk, blant annet Arendalsuka og Canal Street. Og Kristiansand vil de oppleve noe større, er ikke veien lang til opplevelser i Dyreparken og Sørlandssenteret i Kristiansand.

image

Bevisst på energibruk
Da Jan Erik og Nina Karin bygde hus i 2013 la de ned en stor egeninnsats, i tillegg til at de la vekt på å kun bruke lokale håndverkere. De er begge bevisst på energibruk, og har valgt varmepumpe i huset for en jevn og god temperatur og godt inneklima. I garasjen har også elbilen funnet sin naturlige plass.

image

Jan Erik jobber som grafiker i Tvende Media. Nina Karin hadde etter flere år som forsikringsrådgiver lyst til å ta litt mere utdannelse. Nå bruker hun elbilen til og fra studier i Grimstad.

− Elbil er fantastisk greit, sier Nina Karin, som så langt aldri har hatt rekkeviddeangst. Bilen lades stort sett hjemme, men skulle det være behov vet hun hvor ladestasjonene rundt Arendal er.

image

Lokal strømleverandør
Også når det gjelder strømleverandør er det viktig for familien å velge lokalt.

− Vi har en god spotprisavtale hos LOS, og har aldri vurdert å bytte. Med denne avtaletypen vet jeg at vi hele tiden følger markedsutviklingen. Hos LOS får vi også et godt fordelsprogram med mange gode tilbud og aktiviteter for oss som småbarnsfamilie. Nå gleder hele familien seg til juleverksted på Vitensenteret Sørlandet, avslutter Jan Erik og Nina Karin.

Vil du vite mer?

LOS har Norges mest fornøyde og lojale strømkunder. (EPSI 2019) Ingen lokketilbud eller lureri i liten skrift, og få unike rabatter på opplevelser i Norge.