Smarte tips for travle familier

Mange kjenner tidsklemma når arbeid, aktiviteter og familietid skal kombineres på en best mulig måte. Familien Robstad på Moseidmoen i Vennesla har funnet sine måter å takle travelheten i hverdagen på.

image

− Er det ikke slik alle har det? spør Anders Robstad med et smil. Sammen med kona Cathrine og barna Vilma (8) og Tiril (5) bor familien i enebolig sentralt i Vennesla. Anders er ingeniør og jobber for det lokale selskapet Tratec Norton, mens Cathrine jobber kombinert som hudpleier og hjelpepleier, delvis i turnus.

− Vi kjenner litt på det at det kan være krevende å kombinere arbeid og familietid. De fleste føler vel et behov for at barna får være med på de aktivitetene de ønsker, at det er sunn middag på bordet, og at man har morsomme opplevelser i ferie og fritid. Samtidig skal en jo også ha økonomi til at det hele går rundt, sier Cathrine.

image

Lager ukeplaner
For familien Robstad er et viktig med gode ukeplaner, helst en toukersplan.

− Vi setter oss ned hver søndag, og planlegger alt som skal skje i uka som kommer. Planen inneholder aktiviteter for barn og voksne, arbeidstid, hvem som henter og leverer barna, og hva som skal stå på middagsmenyen, forteller Anders.

− Aktiviteter har vi forsøkt å samle på samme dag, så Vilma er både på ballett og piano på tirsdager. Veldig hektisk den dagen, men mye roligere resten av uka, legger Anders til.

image

Matinnkjøp en gang i uken
− For småbarnsforeldre er det supert med kveldsåpne butikker, og vi prøver å legge matinnkjøpene til en dag i uken, gjerne mandag, forteller Cathrine. Hun er overbevist om at man sparer mange penger på å gjøre matinnkjøp med full mage. Det samme gjelder antall innkjøp per uke.

− Jo færre ganger du stikker innom butikken, jo mer penger sparer du, sier Cathrine. 

Doble porsjoner
Med matvarene vel i hus, er både Cathrine og Anders opptatt å være effektive i matlagingen.

− Vi ser gjerne gjennom matblogger for inspirasjon når middagsmenyen for uka skal settes opp. Og når vi lager middag, lager vi ofte doble porsjoner og fryser ned. Ved å doble porsjonene når man lager middag og fryse ned resten kan man spare både strøm og penger, sier Anders, som også opplever at familien kaster mindre mat på denne måten.

Den brune dunken er stort sett tom hos Familien Robstad, og det er familiens ti høner en viktig årsak til. Skulle det bli litt matrester setter hønene stor pris på restematen, og sørger til gjengjeld for at familien er selvforsynt med egg.

image

Gjør husarbeid sammen
Husarbeid er ikke alltid lystbetont, men når vi setter av en god time i ukeplanen og hele familien i sving får vi gjort utrolig mye. Vi prøver også å gjøre litt konkurranse ut av det, så barna også synes det er gøy, forteller Cathrine.

Lønnsomt fordelsprogram
Når familien Robstad skal planlegge familieferier og aktiviteter i helger, benyttes fordelsprogram som familien har.

Vi har spart flere tusen kroner på å benytte oss av fordelsprogrammet til strømleverandøren LOS. Her får vi gratis inngang i Dyreparken for hele familien, tur til Danmark og Fårup Sommerland, samt rabattert opphold og heiskort på Hovden, sier Cathrine. Fordelsprogrammet har mange tilbud for store og små, så her er det gode muligheter for å spare mye på familiens opplevelser.

Bli LOS-kunde du også

Få strøm til spotpris og unike rabatter gjennom vårt fordelsprogram.