Snart er sommeren her...

Det blir en annerledes sommerferie for mange i år, men vi er heldige som bor i et land med så mange muligheter. Les våre tips for en korona-vennlig sommer!

image

Om dine planlagte ferieturer er satt på hold grunnet korona, kan en Norgesferie være et godt alternativ for påfyll av god energi!

Norgesferie har blitt mer populært med årene, i følge NRK var det i 2019 for første gang flere som foretrakk Norge som feriedestinasjon, over utlandet. Med stengte grenser vil nok tallene på dette nå nye høyder i sommer.

Oppdag nye steder 
Selv om mange synes Norge er et dyrt ferieland, trenger du ikke bruke mye penger. Kortreiste opplevelser, overnatting i telt eller hengekøyer - alternativene er mange for dem som ønsker en miljøvennlig og billig ferie. DNT har mange tips til nærturer og flotte opplevelser i naturen på sine nettsider.

Mange utenlandske turister må grunnet stengte grenser se langt etter en ferie i Norge. Heldigvis for oss som bor her, er hele Norge en storslått, naturlig fornøyelsespark. Nyt spennende museer, ligg til lading på hvite strender og opplev fantastiske sykkel-, padle- og fjellturer. Eventyret venter!

På nettsidene til Visit Norway finner du mange gode ideer til reisemål og opplevelser. Reiselivsdestinasjoner over hele landet følger til en hver tid råd fra helsemyndighetene, og oppdateringer kommer hver uke. Oppdatert info om hva som er lov og ikke til enhver tid finner du hos NRK

Venter stor pågang av turister fra hele landet
- Sørlandet er Norges svar på syden og vi har et bedre klima enn ellers i landet. Nordmenn er jo utrolig privilegerte, i år har vi hele Norge for oss selv. Folk kommer fra hele verden for å oppleve det som ligger like utenfor stuevinduet vårt, så vi trenger absolutt ikke å reise bort for å ha en fantastisk flott ferie.

Det sier Elisabeth Høibo ved Visit Sørlandet, som for tiden forbereder seg på stor pågang av turister til landets sydligste del. Selv om sommerens festivaler over hele landet er avlyst, er det ingen grunn til å se mørkt på ferien, forteller Høibo:

- Vi har det beste stedet for en strandflørt, påfyll av energi og gode minner. Dra på båtturer, holmetur, sykkelturer, rafting, opplev en klatrepark, overnatte i telt eller hengekøyer eller sjekk inn på de mange hotellene. Mange muligheter til å få finne god energi.

For mange barnefamilier er Sørlandet en naturlig destinasjon i løpet av sommeren, og i følge Visit Sørlandet er mulighetene nesten uendelige.

- Strendene er jo perfekt for de med små barn, ellers kan man jo aldri dra fra Sørlandet uten å ha opplevd skjærgården. Det er mange flotte parker å besøke med aktiviteter for store og små i hele landsdelen, sier Høibo.

For deg som ferierer uten barn er mulighetene nesten uendelige i dette vakre landet vårt. Høibo anbefaler en tur til Setesdalen.

- Setesdalen er jo vakker om sommeren, hele dalen er full av små skatter om man bare tar seg tid. Sørlandsbyene må selvfølgelig besøkes, nyt gode måltider på brygga, shopping i nisjebutikker og nyt det gode liv. Drar man på Sørlandsferie senker du automatisk skuldrene, avslutter Høibo.

Gode opplevelser og flott natur finner du over hele Norge - sjekk ut de mange tipsene fra Visit Norway.

Foto: Visit Sørlandet