– Gode valg er grønne

Som LOS-kunde skal det være lett å ta miljøansvar. Derfor jobber vi for å gjøre klimavennlige tjenester tilgjengelig for alle.

image

Det var aldri noen tvil om hvor vi skulle begynne da vi i LOS satte oss ned for å bestemme hvilke av FNs bærekraftsmål vi skulle legge mest vekt på i arbeidet vårt. Vi måtte ha med oss mål nummer sju, som tar for seg kjernen av det vi jobber med hver eneste dag:

«Ren energi til alle», heter det – bærekraftsmålet som slår fast at alle mennesker skal ha tilgang til energi, og at den energien skal være pålitelig, bærekraftig, moderne, og ikke altfor dyr.

Fornybar energi

– For oss betyr det å gjøre det lettere for kundene å ta gode valg for å kunne bruke strømmen smartere. Selv om den mest bærekraftige strømmen er den du ikke bruker, har vi jo alle et visst strømforbruk. Derfor er det viktig at kundene får et forhold til sitt eget forbruk, slik at de kan redusere og flytte strømforbruket til de timene da strømmen er billigst, sier leder for forretningsutvikling og digitalisering, Ingrid Lofnes.

For LOS er det viktig å være gode på bærekraft. Det forplikter, og gjør oss motivert for å gjøre de klimavennlige valgene lett tilgjengelig for våre kunder. Dette strekker vi oss etter, både gjennom å utvikle gode tjenester, og ved å gjøre det gunstig å velge dem. Nylig lanserte vi en ny og grønnere forside på los.no, hvor vi presenterer våre smarte produkter og tjenester, nettopp for å oppmuntre kundene våre til å prøve ut disse.

Grønt og lønnsomt

Vi var tidlig ute med å gjøre det enkelt å produsere egen strøm, i samarbeid med Otovo, som er Norges ledende leverandør av solcelleanlegg. I tillegg til å produsere grønn energi til eget forbruk, slipper du som har solpanel på taket nettleie og får penger igjen for strømmen du ikke bruker selv.

Med sanntidsbrikken LOS live får du full kontroll over strømforbruket ditt, og blir bevisst på eget forbruk. Når brikken kobles til strømmåleren din, kan du se hvor mye strøm du bruker til enhver tid, og dermed lettere ta grep for å redusere forbruket ditt.

– Tidligere fikk kundene bare oversikt over strømmen de allerede hadde brukt, og den er det jo ingenting man får gjort noe med. Ved at de nå kan følge med på eget strømforbruk gjennom sanntidsdata, gir vi dem muligheten til å gjøre noe med forbruket sitt, her og nå, sier Lofnes.

Lettvint for elbil

LOS tilbyr også en smart hjemmelader fra Easee som gjør det enkelt å være elbileier. Den sikrer rask og trygg lading hjemme, og nedbetales over strømregningen.

Med appen Smart lading hjelper vi deg dessuten å lade når strømmen er billigst. Appen er levert av True Energy, er enkel i bruk og lar deg lage din egen ladeplan, tilpasset ditt kjøremønster. Du kobler bilen til laderen når det passer deg, og så tar teknologien hånd om resten.

– Vi mener det når vi sier at løsningene vi kommer med skal være gode både for miljøet og for lommeboka til kundene våre. Med det som utgangspunkt jobber vi kontinuerlig med å utvikle nye produkter og tjenester som skal gjøre det enda mer attraktivt å være LOS-kunde i fremtiden, avslutter Lofnes.