LOS er blant Norges mest bærekraftige

Denne uka ble Norsk Bærekraftbarometer lansert for første gang, og her får LOS en flott 12. plass av 149 selskaper som er målt. 

image

I LOS er vi opptatt av å sette minst mulig fotavtrykk på miljøet i alt vi gjør. Derfor har vi i en årrekke vært sertifisert Miljøfyrtårn, Klimapartner - og en pådriver for klimavennlige energiløsninger for kundene.
 

- Gjennom vår posisjon God energi - helt enkelt skal vi gjøre mer selv, men også legge til rette for kunder som ønsker å ta miljøansvar. Derfor er det veldig gøy å se at også kundene våre gir oss denne gode tilbakemeldingen gjennom Norsk Bærekraftbarometer.

Tone Tversland, leder for marked og kommunikasjon i LOS.

I 2020 har forskningsprosjektet Norsk Bærekraftbarometer ved Handelshøyskolen BI for første gang målt hvor bærekraftige norske bedrifter er sett fra kundenes ståsted. Les alle resultatene fra undersøkelsen.  
 
Løsninger for kunder som ønsker å ta miljøansvar
Gjennom et samarbeid med Otovo, Norges ledende leverandør av solcelleanlegg, kan LOS-kunder produsere sin egen miljøvennlige solstrøm. I samarbeid med Grønn Kontakt tilbys en spesialtilpasset strømavtale for dem som har elbil, som blant annet gir laderabatt langs veien. Og nylig lanserte LOS sammen med OneCo tilbud på hjemmeladere for rask og sikker lading av elbil hjemme.

-  Pågangen av kunder som har bestilt hjemmelader har vært langt større enn ventet, og nesten alle har valgt nedbetaling over strømregningen, forteller Tversland.
 
LOS har også løsninger for kunder som ønsker opprinnelsesgaranti på strømmen, og kjøper inn alle opprinnelsesgarantier fra vannkraftproduksjon på Agder.

Årlig miljørapport
LOS har vært sertifisert Miljøfyrtårn siden 2009, og må hvert år levere miljørapport og klimaregnskap.
 
- Sertifiseringen bidrar til å øke bevisstheten rundt vårt miljøansvar. Miljørapporten for 2019 viser at vi har mindre avfall og bruker mindre energi enn andre i bransjen. Sammenlignet med året før har vi også redusert vårt CO2-utslipp med 12 prosent, avslutter Tversland.

image
Norsk Bærekraftbarometer 2020 - topp 20 resultater