Bedre å eie enn å leie

Med stadig stigende boligpriser, var Anders og Rebecca enige om at det var bedre å eie enn å leie bolig selv om de var et ungt studentpar.

image

Dermed startet jakten på den perfekte leiligheten slik at de kunne komme seg inn i boligmarkedet.

Etter å ha lett etter den perfekte leiligheten en liten stund, flyttet Anders Aanensen (24) og Rebecca Aanensen (25) inn i ny bolig i Bordalssvingen i Kristiansand for vel ett år siden.

Spart egenkapital
− Da vi først flyttet sammen bodde vi to år i Grimstad. Her leide vi en leilighet, men følte selv at det var mye unødvendige penger kastet bort. Da vi flyttet til Kristiansand, var valget enkelt. Vi hadde klart å spare opp egenkapital, og hadde nok samlet inntekt til å få innvilget lån på en slik størrelse at vi kunne kjøpe den leiligheten vi ønsket, forteller Anders og Rebecca.

Samarbeidsvillig bank
Anders og Rebecca sier banken var veldig samarbeidsvillig, og de fikk en rask og effektiv behandling av sitt ønske om boliglån.

− Vi betalte mer i leie i Grimstad enn hva vi kom til å betale på lånet når vi flyttet inn i vår egen leilighet. Dermed var vi trygge på at vi kunne tåle en eventuell renteoppgang. Vi visste også at jeg ganske raskt skulle i full jobb, og at vi dermed ville få en økt samlet inntekt, sier Rebecca.

Hun er nå ferdigutdannet vernepleier og jobber i en bolig for utviklingshemmede, mens Anders nå er inne i sitt fjerde år ved siviløkonom-studiet ved Universitet i Agder.

image

Fant den rette leiligheten
− I vår første jakt på bolig var det viktig å finne noe som passet oss. Da leiligheten i Bordalssvingen dukket opp, var den helt perfekt. Den lå nær venner og familie, hadde passe størrelse med to soverom, og var kun fire år gammel. Vi hadde ikke så lyst til å bruke tid og penger på å pusse opp, forteller Rebecca og Anders.

Bevisst på strømforbruk
Etter vel et år i den nye leiligheten, stortrives begge to. Strømforbruket prøver de begge to å være bevisste på.
− Vi prøver jo å skru av lys når vi går ut fra rom, men går nok ikke rundt og tenker på det hele tiden. Vi bruker det som er nødvendig for å beholde en behagelig lyssetting og temperatur i leiligheten, sier Rebecca. Anders er enig.
− Leiligheten er jo nesten ny, og det betyr at vi har LED-belysning som reduserer strømforbruket. Termostater styrer temperaturen, og så har vi sparedusj, sier Anders.
 
LOS ung - et naturlig valg
En god strømavtale var viktig for både Anders og Rebecca.
− Vi ble anbefalt LOS ung av familien, og med de fordelene denne strømavtalen har for unge, syntes vi dette hørtes ut som en god strømavtale med flere fordeler, sier Anders. LOS ung er en spesialtilpasset strømavtale for unge mellom 18, og 30 år, der de får strøm til innkjøpspris med fornybar energi garanti. I tillegg har de også tilgang til strømleverandøren LOS sitt store fordelsprogram.