Smart og sikker lading i garasjen

Da kontakten gikk varm mens elbilen ladet, var Thomas Aanensen Lid aldri i tvil om hva han skulle gjøre. Med hjemmelader fra LOS kan han trygt lade bilen når strømmen er billigst, selv mens familien sover.

– Tidligere ladet vi alltid bare med vanlig stikkontakt, men da det oppstod varmegang i kontakten, turde vi rett og slett ikke mer. Vi visste at LOS hadde en gunstig avtale for hjemmeladere, og bestemte oss for at tiden var inne for å oppgradere til en skikkelig lader. -Thomas Aanensen Lid

– Med to voksne, én 19-åring og tvillinger på 12 år i hus, har vi en del logistikk. En ungdom med «lappen» og to som skal på ballett og håndball inne i byen – det blir ganske mye kjøring av sånt, smiler familiefaren fra Andøya vest i Kristiansand.

– Derfor har vi bestandig hatt to biler. Og helt siden jeg kjøpte min første elbil for femten år siden, har minst én av dem gått på strøm, forteller Thomas Aanensen Lid.

Lader i garasjen
I dag har han en hybrid og en eGolf. Begge lades utelukkende hjemme, med mindre familien er på langtur. Etter at de i vinter fikk installert en Easee hjemmelader fra LOS i garasjen, har ladingen gått smidig og med god hastighet, på en kurs med 32 ampere. 

Siden LOS lanserte hjemmeladere med nedbetaling over strømregningen, har pågangen vært stor fra kunder som ønsker å lade elbilen trygt og raskt hjemme.

Urolig for brannsikkerheten
– Tidligere ladet vi alltid bare med vanlig stikkontakt, men da det oppstod varmegang i kontakten, turde vi rett og slett ikke mer. Vi visste at LOS hadde en gunstig avtale for hjemmeladere, og bestemte oss for at tiden var inne for å oppgradere til en skikkelig lader. Kona bestilte enkelt gjennom LOS sine nettsider, og det gikk ikke lenge før montøren fra OneCo hadde installert laderen og ord-net alt det praktiske. Ettersom vi bor i et eldre hus med en gammel strømkrets, måtte vi også få montert et overspenningsvern, men alt dette tok OneCo seg av. Alt var på plass i løpet av noen timer, og siden har ladingen gått som en lek, sier Aanensen Lid.

Styres via app
Mens eGolfen lader i garasjen, er hybrid-Volvoen parkert på gårdsplassen utenfor. Men også den kan få strøm fra den nye laderen, ved hjelp av en fem meter lang kabel. Ladeporten låses, og låses opp, ved hjelp av Easee-appen, som forhindrer at ubudne gjester kan stikke av med kabelen.

– Appen er veldig praktisk på flere måter. Ikke minst kan du planlegge ladingen ut fra når strømmen er billigst, og stille inn når du vil starte og avslutte ladingen ved hjelp av mobilen. Du får også et varsel på telefonen når bilen er fulladet, forteller Aanensen Lid.

Nedbetaling over strømregningen
Som LOS-kunde kan man velge å betale hjemmeladeren med én gang, eller gjennom en kostnadsfri nedbetaling over strømregningen over tre år. De aller fleste velger det siste alternativet, i likhet med familien på Andøya.

– Rentefri delbetaling passet oss fint, nå går pengene med i dragsuget uten at vi egentlig merker noe til det. Bilen må jo uansett lades, og det viktigste for oss var å gjøre det på en trygg og forsvarlig måte. Flere av naboene våre har valgt den samme løsningen, og jeg anbefaler stadig både LOS og hjemmeladeren deres til andre elbileiere. Vi er veldig godt fornøyd, sier Thomas Aanensen Li

Vil du vite mer?

Få Easee hjemmelader ferdig montert fra OneCO og nedbetal rentefritt over strømregningen hos LOS.