Bruker strømmen smart, og får bonus på hvert øre

Hjemme hos Vidar sparer familien strøm uten å gjøre noe som helst. Som LOS kunde er det enkelt å bruke strømmen smart og med Coop strømavtale sikrer du deg en av landets beste strømavtaler.

image
Vidar Stendal-Karlsen

Gjennom sitt Coop-medlemskap har Vidar Stendal-Karlsen fått en strømavtale som både sikrer ham konkurransedyktige priser og to prosent medlemsbonus på strømkostnaden.

– For meg er det også viktig at LOS er en miljøbevisst strømleverandør som tilbyr smarte løsninger som gjør det lettere å bruke mindre strøm, sier han.

Full oversikt

 

– Ser du hvordan forbruket er høyt akkurat her? Det var da vi satte bilen til lading.

Vidar står i entreen hjemme på Søm i Kristiansand. Helt oppe under taket henger en hvit, liten brikke som ikke fanger oppmerksomheten før man vet om den. Den måler strømforbruket i boligen sekund for sekund, gjennom hele døgnet.

– Så sender den informasjonen over til telefonen min, hvor jeg har en app som viser hvor mye jeg bruker, i sanntid. På den måten kan vi følge med på strømforbruket vårt og flytte det mest energikrevende forbruket til en tid på døgnet da prisene er lave. Og ikke minst kan vi unngå at det totale forbruket per time blir veldig høyt. Det er spesielt viktig nå med innføringen av effekttariffer, som belønner oss med lavere strømregning når vi fordeler strømforbruket utover døgnet, sier Stendal-Karlsen.

Smart lading til rett tid

 

Han bor sammen med kona, en datter på 18 og en sønn på 20. Når eldstemann er hjemme fra militæret er de fire aktive voksne i hus som trener mye og dusjer tilsvarende ofte. Vidar sykler til jobb og tar seg gjerne en ekstra treningsrunde på vei hjem om ettermiddagen. Når han da går i dusjen mens middagen står på komfyren, passer smartladeren fra Easee på å vente med bil-ladingen i garasjen til en tid på døgnet da forbruket, og dermed prisene, er lavere.

– Vi prøver å være bevisste forbrukere, og den billigste kilowattimen vil jo alltid være den vi ikke bruker. Både for miljøet og for lommebokas skyld, gjør vi de grepene som vi vet er fornuftige. Det er ikke nå vi skal stå lenge i dusjen, og det vet de unge minst like godt som oss voksne. Og så er det jo motiverende da, når det er så lett å se at det faktisk bidrar til å redusere forbruket, sier Vidar.

Så ofte familien kan, lar de bilen stå og sykler dit de skal.

– Vi er opptatt av å holde klimaavtrykket nede, og har hatt elbil i mange år. Vi plugger den i laderen når den nærmer seg 25 prosent, og har forhåndsinnstilt at den skal lade opp til 80 prosent, istedenfor helt fullt. Ved å skru ned effekten på ladingen, unngår vi dessuten de høye toppene, og fordeler belastningen på flere timer. Så velger den selv det gunstigste tidspunktet når prisen er lavest, for eksempel om natten. Appen viser til og med hvor mye penger vi har spart på å la den bestemme ladetidspunkt, sier Vidar.

image
Vidar Stendal-Karlsen og Thea Marie Stendal-Karlsen

Enkelt i bruk

Han jobber til daglig i Agder Energi og har bestandig vært opptatt av kvalitet og intuitive løsninger. Selv om han er tidlig ute med ny teknologi, er han ikke interessert i å bruke tid på noe som ikke fungerer.

– Det fine med løsningene vi får gjennom LOS, er at de bare surrer og går. De fungerer akkurat som de skal og gjør det de skal gjøre, uten at vi trenger å tenke på at de er der. Og det er sånn det må være. Dette er løsninger som alle kan bruke, og som det faktisk er gøy å bruke. Kona mi sjekker nok LOS-appen oftere enn meg, og minner meg stadig om å sette på vaskemaskinen når strømprisene er lavest, sier han.

Bonus på hvert øre du betaler for

Familiens enebolig er fra 1987 og ikke blant husene som holder best på varmen. De fyrer litt med ved, men varmer for det meste opp boligen ved hjelp av varmepumpe.

– Varmepumpa bidro absolutt til å holde strømregningen nede i vinter. Men for det som uansett gikk med, tenkte jeg at vi er heldige som får to prosent medlemsutbytte på strømkostnaden. Bare i år har vi spart en del hundrelapper med Coop-bonusen vår, sier Vidar

Riktige verdier

Han og familien valgte Coop strømavtale fra LOS fordi de visste at LOS var konkurransedyktige på pris og opptatt av bærekraft.

– Jeg har aldri engang vurdert å bytte ut avtalen. Vi har sett over tid at den står seg svært godt i konkurranse med andre, men enda viktigere for meg er det at jeg vet at jeg har er en skikkelig leverandør med riktige verdier. LOS gjør det enkelt for oss som kunder å velge klimavennlig, sier Vidar.

Coop strømavtale

Med Coop strømavtale får du en rimelig spotprisavtale med 2% løpende medlemsbonus på all strømmen du betaler for.