Suveren strømavtale for unge

Da Anders Urdal (22) skulle kjøpe sin første bolig i 2017 var det naturlig å velge borettslag. Og like naturlig var det at strømavtalen i leiligheten ble LOS ung.

image
Anders Urdal valgte LOS Ung

Det var mye å sette seg inn i og mange spørsmål som skal besvares når du skal inn på boligmarkedet for første gang, medgir Anders Urdal.

Foreldrene var gode rådgivere og støttespillere, og da leiligheten i Øvre Tordeskjoldsgate Borettslag i Kristiansand kom for salg, var Anders glad det var han som fikk tilslaget. Akkurat stor nok i forhold til økonomi, sentralt plassert nær sentrum, og flott å kunne ha vaktmester som tar seg av både vedlikehold og service. Dessuten var det fjernvarme i bygget, og gode tilbud på både bredbånd og TV.

Ville pusse opp litt
– Jeg kunne nok bare ha flyttet rett inn, men det ble likevel til at jeg pusset litt opp først, smiler Anders. Han tok fagbrev som møbelsnekker i 2015, og hadde lyst til å oppgradere leiligheten litt. Dermed forsvant lettveggen mellom stue og kjøkken, ny kjøkkeninnredning kom på plass, og det ble lagt nytt gulv i kjøkken, stue og på soverom. I tillegg ble en av betongveggene i stua kledd med panel. Badet var pusset opp i 2011, så der var det ikke behov for å gjøre noe.

Strømavtale for unge
Foreldrene til Anders hadde hørt at LOS hadde en egen strømavtale rettet mot unge, og dermed var valget enkelt. LOS Ung er en avtale om billig strøm til innkjøpspris, der man i tillegg får garantert fornybar energi. 

– Og som kunde får jeg jo tilgang til LOS fordelsprogram med både LOS Dagen i Dyreparken, gratisturer til Danmark og mye mer, sier Anders fornøyd.

Allsidig snekker
Anders hadde læretid og tok fagbrev hos Øvrebø Snekkerverksted i Søgne, og har jobbet der siden. Sist høst overtok eieren av snekkerverkstedet den tradisjonsrike bedriften Hansen & Justnæs trevarefabrikk i Sørlandsparken ved Kristiansand, og flyttet virksomheten dit. Anders fulgte med.

– Vi tilbyr skreddersydde løsninger for alle behov, og spesialløsninger er vi gode på. Mye variert og spennende snekkerarbeid, forteller Anders. For tiden jobber han 80 prosent, og tar teknisk fagskole ved siden av. Går alt etter planen er han ferdig om to år, og har sikret seg mesterbrev som møbelsnekker.

Tversover
Anders er glad i trearbeid, har også en liten gründer i seg. For et par år siden startet han og kameraten Alf Jørgen Dovland opp produksjon av skjortesløyfer i tre under merkenavnet Tversover. Produktene ble svært godt mottatt, og interessen fra markedet har vokst jevnt og trutt. Flere medieoppslag har gitt de unge gründerne god markedsføring, og nå klarer de nesten ikke å produsere nok.

– Utrolig gøy, smiler Anders, som forteller at også det nå også snart er snakk om eksport. Vi har fått noen henvendelser som er veldig spennende, men skal vi klare å levere slike volumer må vi nok effektivisere produksjonen en del, avslutter Anders Urdal.