Tre myter og fakta om strømmarkedet

Etter et helt år med usedvanlig lave strømpriser har vi toget inn i 2021 med motsatt fortegn. Det kalde været har økt etterspørselen etter strøm - og strømprisen stiger. Da stiger også oppmerksomheten fra mediene og konkurransen tilspisser seg.

Det siste er bra! - både for oss som strømleverandør og deg som forbruker.

Informasjonen gjør at vi skjerper oss alle sammen og blir mer bevisste på våre valg. Vårt kundesenter snakker med titalls tusen kunder gjennom året, og er et suverent kontaktpunkt for å bli kjent med dere som kunder. De siste ukers tilbakemeldinger inviterer likevel til å avkrefte 3 myter som vi opplever går igjen:

Myte 1: Enkelte strømleverandører forteller sine kunder at de kjøper strømmen fra den kraftprodusenten som til enhver tid er billigst

Det er en sannhet med store modifikasjoner. Faktum er at alle strømleverandører kjøper strømmen der den til enhver tid er billigst, nemlig fra den nordiske kraftbørsen Nord Pool. Vi kjøper altså alle fra samme kilde, til samme pris og vilkår - og ingen strømleverandør har spesialavtaler.

Myte 2: Navngitt strømleverandør sier de ikke har noen fortjeneste på strømmen

Alle selskaper, uansett bransje, har som mål å drive lønnsomt. Det er blant annet slik arbeidsplasser skapes og trygges. Selv om enkelte nykommere blant strømleverandørene bruker en retorikk om at de ikke tjener penger på strømmen, så betyr det at de henter sin inntjening på annet vis fra sine kunder.

LOS, som Norges 3. største strømleverandør, har per i dag sin viktigste inntektskilde fra nettopp strøm. Vi er 100 % åpne på pris og har ingen skjulte påslag. Vårt mål er å holde en trygg og konkurransedyktig pris over tid som gir forutsigbarhet for deg som kunde. Det uavhengige og anerkjente kundebarometeret EPSI har over flere år på rad vist at LOS har bransjens mest lojale kunder og høyest tillit, og at våre kunder opplever i størst grad av alle strømkunder, at strømavtalen de har passer dem.

Myte 3: De kjente strømleverandørene er dinosaurer

LOS er i alle fall ingen dinosaur ;) Tvert imot er LOS langt fremme i skoene. Hver dag går Ingrid, Lasse, Randi, Reinert, Ola, Maren, Kirsten, Rolf Bjarne, Malin, Craig, Bjørn Øystein, Julian, Mette, May-Britt og flere til på jobb for å sikre deg den aller beste kundeopplevelsen - gjennom en rekke nye og bærekraftige tjenester som hjelper deg å vite hva du betaler, når du kan spare og hvordan du kan bruke strømmen smart og effektivt.

Vår egen LOS app er stappfull av innsikt og oversikt, og vi jobber kontinuerlig med å oppdatere denne med ny funksjonalitet og engasjerende innhold. Et annet eksempel er Smart lading som gjennom en app automatisk lader elbilen din når timeprisen er billigst, eller vår samarbeidsavtale med Norges ledende aktør innen solceller, Otovo, som gir deg kortreist strøm – kjøpt eller leaset.

Nå - og fremover - vil vi skape verdi for deg som kunde gjennom en rekke tjenester og teknologier. Det kan høres komplisert ut, men vårt mål er tydelig: vi skal gjøre det enkelt for deg å ta gode valg i en grønn energihverdag!

Takk for at du velger god energi fra LOS!