Er taket ditt egnet for solstrøm?

Vurderer du å lage din egen solstrøm med solceller på taket? Antall solcelleinstallasjoner i Norge økte med 29 % i 2018.

image
Installasjon av solcellepaneler på tak

Vi samarbeider med landets ledende leverandør av solcelleanlegg, Otovo, og det gir deg som vurderer sol som energikilde spennende muligheter.

Økt interesse for solstrøm

De siste årene har markedsprisen på strøm vært økende, og det har bidratt til økt interesse for solstrøm. Aldri har det blitt bygget ut mer solkraft i Norge enn i 2018, hvor antall solcelleinstallasjoner økte med 29 prosent. I LOS merker vi økt pågang fra kunder som vil produsere sin egen strøm.

- En husholdning som installerer solpaneler kan dekke en del av strømforbruket med ren solenergi, og vi får stadig flere plusskunder som ønsker å selge overskudd av sin egen strømproduksjon tilbake til oss.

Margit Unander, administrerende direktør i LOS

LOS har i mange år gitt kunden mulighet til å bli plusskunde gjennom avtalen LOS solstrøm, hvor vi kjøper tilbake overskuddsstrøm fra kundens egen produksjon. På Min side på los.no kan kunder med egen produksjon følge med på hvor mye strøm solcelleanlegget lager – og følge boligens strømforbruk time for time.

Sjekk taket ditt – hvor mye penger kan du spare med solceller på taket?


Otovos nettsider kan du sjekke mulighetene for solceller til ditt eget tak. Ved å legge inn adressen din får du en automatisk beregning på hva som vil være den best egnede takflaten for solceller på din bolig. Systemet beregner hvor god solinnstråling taket har – og finner ut hvor mange paneler som er best egnet for ditt hus. Du får også et estimat på hva det vil koste å installere takpanel eller solcelletakstein. Du velger selv om du ønsker å motta et uforpliktende tilbud.

All planlegging, installasjon og drift av anlegget skjer via Otovo, men du beholder selvfølgelig kundeforholdet til LOS med avtalen LOS solstrøm. Vi kjøper tilbake overskuddsproduksjon fra ditt strømanlegg gjennom en såkalt plusskundeavtale. En plusskunde produserer til tider mer strøm enn den selv klarer å forbruke, for eksempel på ekstra solrike dager, hvor overskudd av kraft tilbakeføres til strømnettet.

Om du vurderer egen strømproduksjon, er det nyttig å vite at Enova gir støtte til en rekke energitiltak for private husholdninger i Norge. Om du begynner å produsere din egen strøm gjennom el-produksjon, kan du motta inntil 7.500 kroner i støtte. Les mer om Enovas støttetiltak.