Kortreist strøm med solenergi fra eget tak

Solenergi er den raskest voksende energikilden i verden. Også i LOS merker vi økt pågang fra kunder som vurderer å produsere sin egen kortreiste solenergi fra eget tak.

image

Dersom utviklingen fortsetter, blir solen den største kilden til kraftproduksjon i verden allerede fra 2035.

En av de største mytene rundt solenergi er at vi ikke har nok sol her oppe i nord til at solceller skal være lønnsomt. Tvert imot har mange byer i Norge et høyere antall årlige soltimer enn byer som ligger langt lenger sør i Europa, som Berlin og Amsterdam. Solcellepaneler fungerer faktisk bedre i et kaldere klima, noe som gjør at et solcellepanel i Sør-Norge vil produsere mye mer solenergi enn et panel i Sahara.

Store besparelser på nettleie og strømutgifter

Mange ferske eiere av solcelleanlegg blir overrasket over hvor mye de sparer i strømutgifter. Med solstrøm betaler du ikke strømpris eller nettleie for strømmen du selv produserer. Selv i overskyet vær klarer sola å trenge gjennom skylaget og produsere strøm, også på vinteren. Mange av våre kunder forteller at de sparer så mye som 50 prosent på strømregningen etter de installerte solcellepaneler!

Med solstrøm bruker du strømmen du selv produserer, men kjøper strøm fra din strømleverandør når egen produksjon ikke dekker ditt strømbehov. Om anlegget produserer mer strøm enn husstanden bruker, selges den tilbake til oss og sendes automatisk ut på strømnettet.

Slik fanger panelene sol

En solcelle fungerer slik at den omgjør energien i sollyset til elektrisk energi. Dette skjer helt av seg selv og uten noen form for påvirkning fra annet enn lyset som skinner på panelene. Solcellene absorberer sollyset og skaper en elektrisk ladning. Når sola skinner, produserer solcelleanlegget ren og fornybar solenergi rett inn i boligens stikkontakt. Hvor mye som produseres er avhengig av hvor mye sol som skinner på solcellepanelene.

Solstrømavtale hos LOS

LOS har siden 2016 tilbudt kunder som ønsker å lage energi av sola en egen solstrømavtale. Over 500 husholdninger på Sørlandet alene har benyttet anledningen til å lage miljøvennlig energi på eget tak - og selge overskuddsstrømmen tilbake til LOS.

Vi samarbeider med Otovo, som er en av Skandinavias ledende leverandører av solceller til privatmarkedet. Otovo bruker lokale installatører og følger opp og bistår i hele prosessen fra planlegging til taket er klar for produksjon av kortreist strøm. Nye finansieringsmuligheter som sollån og leasing gjør at bærekraftig strømproduksjon nå er en reell mulighet for alle som eier sitt eget tak. I tillegg støtter Enova installasjon av solceller til norske husholdninger.

Sjekk om taket ditt er egnet for solstrøm

LOS samarbeider med Otovo - landets ledende leverandør av solcellepanel.