Så enkelt leaser du solcellepaneler

Visste du at det går an å lease solcellepaneler? På den måten kan du lage egen strøm på taket, helt uten store engangskostnader.

image

Solstrøm er den energikilden som vokser raskest både her til lands og i resten av verden. Faktisk mener man at dersom utviklingen fortsetter i dagens tempo, vil sola allerede i 2035 være den største kilden til kraftproduksjon på verdensbasis.

Og dette skjønner kundene våre. Hos LOS opplever vi større etterspørsel etter solcelleanlegg enn noensinne, fra bevisste forbrukere som er opptatt av å ta gode, grønne valg. Men vi skal ikke legge skjul på at det koster å investere i solcellepaneler. Riktignok tjener du inn kostnaden, og vel så det, i løpet av åtte til ti år, men du skal likevel ha anledning til å betale et forholdsvis stort engangsbeløp. Det er ikke vanskelig å forstå at en slik investering ofte blir nedprioritert når pengene skal rekke over en hel husholdning.

Derfor er vi ekstra glad for å kunne tilby et knallgodt alternativ. Med LOS’ og vår samarbeidspartner Otovos leasingavtale slipper du nå hele engangskostnaden. I stedet betaler du en lav, månedlig leie for anlegget – og det er det!

Tilskudd fra Enova

Når du leaser solcellepaneler, starter du sparingen allerede på dag én. I tillegg kan du som privat boligeier, få tilskudd fra Enova på mellom 7.500 og 26.250 kroner, rett i egen lomme.

Og ikke minst blir strømregningen din lavere – garantert. Ikke bare i de lyse månedene. Med solcellepaneler på taket produserer du strøm hele året, så lenge det er dagslys. Mange tror at solceller er lite hensiktsmessig i et land med en mørk og kald høst og vinter, men faktisk er det tvert om. Et solcellepanel fungerer bedre i et kaldere klima, og vil produsere betydelig mer strøm i Sør-Norge enn i Sahara. Dessuten har mange byer i Norge et høyere antall soltimer enn byer som ligger mye lenger sør.

Sparer hele året

Det er heller ikke sånn at sola må skinne for at anlegget skal produsere strøm. Selv i overskyet vær klarer sola å trenge gjennom skylaget og lage energi. Mange blir overrasket over hvor mye de sparer på strøm hver måned, og ofte hører vi kunder fortelle at de har halvert strømregningen etter å ha installert solcellepaneler.

Med panelet på taket har du dessuten en økonomisk forsikring når strømprisene stiger, som gjør at du slipper store, uforutsette utgifter. Med Otovo-appen på mobilen din kan du enkelt følge med på hvor mye strøm du produserer.

Slipper nettleie

Jo mer du produserer til eget bruk, dess mindre trenger du naturligvis å kjøpe av oss. Og når du produserer mer enn du bruker, er det vi som kjøper strøm av deg. Dette går helt automatisk, og er ingenting du trenger å tenke på. Du betaler heller ikke nettleie for strømmen du produserer til eget bruk, og kan dermed ende opp med å få penger igjen på strømmen i måneder med mye sol.

Så enkelt er det:

Med Otovos kalkulator finner du fort ut hvor mye solcellepaneler det vil lønne seg å legge på taket ditt. Kalkulatoren tar utgangspunkt i satellittbilder av din adresse og gir deg et prisoverslag enten du vil kjøpe eller lease anlegget. Så snart du har tatt valget, tar vi oss av resten.

LOS samarbeider tett med Otovo, en av Skandinavias ledende leverandører av solceller til privatmarkedet. De bruker lokale installatører og følger opp og bistår i hele prosessen, fra planlegging til anlegget ligger klart til bruk. Også service og vedlikehold tar Otovo seg av, naturligvis helt uten merkostnad for deg.

Når du leaser solcellepaneler, trenger du heller ikke uroe deg for om anlegget skal falle i verdi. Du er med andre ord garantert en økonomisk fordel – fra begynnelse til slutt.

Hjemme og på hytta?

Siden vi i 2016 lanserte egen solstrømavtale for våre kunder, har mer enn 500 husholdninger benyttet anledningen til å produsere miljøvennlig energi på eget tak, og å selge overskuddstrømmen tilbake til oss. Med den nye leasingavtalen er bærekraftig strømproduksjon nå blitt enda mer tilgjengelig, og en reell mulighet for alle som eier sitt eget tak.

Og det er ikke bare hjemme man kan redusere kostnadene for strøm med solcellepaneler på taket. Uten å måtte legge ut for anlegget selv, velger stadig flere også å legge solcellepaneler på hytter og fritidseiendommer, og sparer strøm uansett hvor i landet de måtte eie tak over hodet.

Interessert i solstrøm?

Hos vår samarbeidspartner Otovo kan du sjekke om taket ditt er egnet for produksjon av solstrøm.