Derfor bør du velge varmepumpe

En energieffektiv varmepumpe kan fort bli den raskeste veien til lavere strømregning.

Om du ikke allerede har gått til innkjøp av en varmepumpe, har du kanskje tenkt tanken i vinter? Aldri før har flere nordmenn brukt luft til luft-pumpe som sin primære oppvarmingskilde, enten hjemme, på hytta eller begge steder. Den siste tiden har salget for alvor skutt i været, spesielt i de delene av landet hvor strømprisen har vært høyest.

– Vi kan trygt si at kundene tok imot oss med åpne armer da vi lanserte varmepumpe gjennom LOS i fjor høst. Etterspørselen den siste tiden har vært helt ekstrem, sier prosjektleder Torjus Andersen hos OneCo Elektro, som leverer varmepumper for LOS.

Og det er kanskje ikke så rart, når vi vet at drøye 60 prosent av husholdningenes strømforbruk går med til nettopp oppvarming av bolig, og at en varmepumpe kan redusere denne delen av forbruket betydelig. Med dagens strømpriser vil du allerede etter noen få år ha betalt ned investeringen, og spare penger på hver eneste strømregning.

Energieffektiv og stillegående

– Varmepumpen LOS-kundene nå får tilbud om er blant de aller beste på markedet. Med en SCOP-verdi på 5.1 genererer den mer enn fem ganger så mye energi som den bruker i løpet av en sesong, sier Andersen.

Her kan du lese med om varmepumpen fra LOS

Det betyr i praksis at for hver kilowatt-time du bruker på oppvarming, vil varmepumpen gi deg fem ganger så mye for pengene som en vanlig panelovn. Ettersom den kan styres via app uansett hvor du befinner deg, blir det dessuten enklere å holde forbruket nede ved å justere temperaturen når huset står tomt. I tillegg til lavere strømregning, fører det til mindre utslipp og et tiltrengt bidrag til klimaregnskapet.

Samtidig sørger varmepumpen for et bedre inneklima i boligen din. Den sirkulerer den varme luften og gir en jevn og behagelig temperatur, sammenlignet med for eksempel vedfyring.

– De moderne varmepumpene er svært stillegående og fungerer dessuten like godt til avkjøling på varme sommerdager som til oppvarming. De er nette og elegante og svært plasseringsvennlige. Og ikke minst er de enkle å betjene og krever minimalt med vedlikehold. Du vil ikke tenke på at den er der, sier Andersen.

Rentefri nedbetaling

Bestiller du varmepumpe hos LOS, hjelper OneCo deg med å finne den beste plasseringen til både inne- og utedelen. Deretter kommer montøren hjem til deg, installerer pumpen og viser deg hvordan den brukes. Dersom du ønsker det, fordeler vi hele kostnaden over tre år, og lar deg betale den ned over strømregningen din. Tilbudet gjelder foreløpig bare for LOS-kunder på Agder.

– Vi er glad for å kunne samarbeide med en leverandør som virkelig har kompetanse på varmepumper, og vi jobber nå for å få på plass en like god løsning til våre kunder i resten av landet. I en tid hvor strømmen er blitt en så stor del av husholdningens kostnader, er det spesielt viktig for oss å tilby energieffektive alternativer. Det har aldri vært mer lønnsomt å investere i varmepumpe, og med rentefri nedbetaling kan vi hjelpe flere med å redusere sine strømkostnader, sier Andrea Amundsen, senior forretningsutvikler i LOS.

Les mer om varmepumpe fra LOS her