Julesteming for tre kroner

Vinteren har så smått meldt sin ankomst, og temperaturen ute synker. Inne og ute tennes stadig flere lys i førjulstiden. Heldigvis koster det langt mindre å lyse opp i jula enn folk flest tror.

image

Med moderne lyspærer blir prisen for å lyse opp i vintermørket forsvinnende liten. Energieffektive LED-pærer gjør at du kan ha julebelysningen tent hele desember for under tre kroner. Mange tror det koster hundre ganger så mye. At teknologien har gjort det mulig å lyse opp en mørk tid for noen få kroner, er jo bokstavelig talt strålende.

Mye lys og lite varme
Fordelene med LED-belysning er mange. Den viktigste er nok at den gir fra seg svært lite varme. Dermed sparer man på strømmen, sammenliknet med gløde- og halogenpærer. Disse bruker omtrent 10 prosent av strømmen til å gi lys, mens 90 prosent ender opp som varme. Med LED-pærer blir det mye lys og lite varme. Stadig større bevissthet rundt strømforbruk, har også økt interessen for fornybar energi garanti.

Tenk sikkerhet
Halvparten av alle branner med elektrisk årsak skjer på grunn av uvettig bruk av elektrisk utstyr. I julen er risikoen spesielt stor. Tenk sikkerhet når du finner frem julebelysningen. Her er noen gode råd:

  • Slå av juletrebelysningen om natten og når du ikke er hjemme.
  • Husk å skifte ut pærer som går.
    Vær ellers kritisk til bruk av elektriske juleartikler, ikke alt som selges er like bra.
  • Lampettledninger må ikke brukes som skjøteledninger.
  • Det er uheldig med stor belastning på en skjøteledning som rullet sammen.

Har du årets julehus? Da kan du vinne gratis strøm i desember! Vi elsker julelys, og leter etter årets flottest dekorerte julehus.

Send oss bilde av huset til jatakk@los.no eller på melding på Facebook. Vi trekker ut 3 finalister 20.12.17, så blir det opp til våre kunder å stemme frem vinneren på vår Facebook-side med kåring 24.12.17