Sommerens beste strømsparetips

Sommeren er her med sol og varme! Det er lysere kvelder, og middagen lages ute på grillen på terrassen. Vi er mer ute, og skal kanskje også reise bort i sommerferien. Uvanlig høye strømpriser for årstiden gjør at det kan være smart å tenke på strømforbruket også i sommervarmen.

image

Standby sluker strøm
Ikke la dine elektriske apparater bruke strøm når du er bortreist i ferien. Elektriske apparater som bruker støpsel, står gjerne i standby når vi bare skrur av enheten. Det betyr at de fortsatt bruker strøm dersom de er koblet til i støpselet. Et smart tips før du reiser bort for helgen, eller på ferie i noen uker er derfor å dra ut støpselet til TV, PC, ladere, stereo, spillkonsoller og lignende. Det samme gjelder utelampene rundt huset. Sommernatten er lys, og er du bortreist trenger du kanskje ikke lyse opp hjemme?

Skru ned varmen inne
Når temperaturen ute stiger, stiger også temperaturen inne. Det er derfor smart å senke eller skru av temperaturen på varmekabler, panelovner og lignende. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca. 5% av kostnadene til oppvarming. Har du tørketrommel, kan du la den få hvile mens du tørker klesvasken ute i sommervarmen.

Sjekk flere smarte strømsparetips her.