Spar penger og miljøet

En fersk undersøkelse fra Opinion viser at hele åtte av ti nordmenn dusjer inntil ti minutter daglig. Med bruk av sparedusj halveres kostnadene og du sparer miljøet.

image

Nordmenn kan med enkle grep bli mere bevisst på sitt strømforbruk. Ikke kun for å spare penger, men først og fremst for å spare miljøet. Det finnes flere måter å redusere varmtvannsforbruket på. Bruk sparedusj, skru ned temperaturen på varmtvannet, og dusj kortere er enkle tiltak for de fleste.

Mye er skjedd med sparedusjen siden den ble lansert som enøk-tiltak for vel 20 år siden. Med nye typer sparedusj merker man knapt forskjell på en sparedusj og en vanlig dusj. Dermed er det enkelt å redusere på varmtvannsforbruket.

Et vanlig dusjhode slipper i snitt ut 16 liter vann i minuttet. Med bruk av sparedusj er forbruket av varmtvann redusert til rundt halvparten. Med en strømpris på 90 øre/kWh inkludert kraftpris, nettleie og offentlige avgifter, koster 15 minutters dusj daglig 9 kroner uten sparedusj. Med sparedusj er kostnadene redusert til 4,5 kroner pr. dag.
Årlig besparelse blir dermed 1564 kroner.