- Dette betyr enormt mye for oss

Nå kan utøverne i Grimstad Kickboxingklubb trene i splitter nye og velutstyrte treningslokaler. - Det kan vi langt på vei takke LOS Fondet for, sier Linn Kristine Haugen.

- Velkommen! Dette er stort for oss.

Linn Kristine Haugen i Grimstad Kickboxingklubb slår ut armene og smiler bredt mens hun tar imot utøvere og gjester i det nyoppussede lokalet midt i Grimstad sentrum. Drømmen har gått i oppfyllelse. Det er offisiell åpning av de nye treningslokalene til den rasktvoksende kickboksingklubben, som har utøvere som har markert seg i både EM og VM, og som kan skilte med nærmere 30 NM-gullmedaljer.

- Vi kan vise til gode sportslige resultater og er spesielt stolt av treneren vår Manuel Nordi, som også er trener for det italienske kickbokser-landslaget. Han kom for å hjelpe noen av oss med forberedelser til EM for noen år siden, men trivdes så godt at han ble værende. Så nå pendler han til Italia og landslagsjobben der, sier Haugen, som selv er både trener, styremedlem og utøver i klubben.

En klubb for mangfoldet
Hun forteller videre om dugnadsånden, et sterkt samhold og et inderlig ønske om å være en raus og åpen klubb med plass til alle. På alle nivåer. Nybegynnere, enten de er barn, ungdommer eller voksne, er alltid velkomne.

- Det er svært viktig for oss å være en inkluderende klubb hvor alle kan føle seg hjemme, fortsetter Haugen.

Samtidig har begrensede treningsfasiliteter vært en brems for alt det klubben har ønsket å tilby. Helt fram til nå.

- Klubben ble stiftet i 1992, men først nå har vi fått vårt eget treningslokale som vi kan disponere som vi ønsker, og det betyr svært mye for oss. Vi har fått flere tilskudd, men det rause tilskuddet fra LOS Fondet på 60 000 kroner hjalp godt slik at vi kunne kjøpe speilvegg og dekke gulvet med tatimimatter.

Hun forteller at dette er dyrt utstyr som de ellers ikke hadde hatt råd til, men som er nødvendig for å kunne trene kickboxing. Tilskuddene har også gjort det mulig å kjøpe utstyr som boksesekker, kasser og rokkeringer som brukes i trening uavhengig av nivå.


- De imponerer oss
Tone Tversland Skogdalen er markeds- og kommunikasjonssjef i LOS og sitter i juryen til LOS Fondet. Hun forteller at juryen har latt seg imponere over hva klubben har fått til, og at dette er en klubb som har stor verdi i nærmiljøet.

- De har engasjerte trenere og utøvere, og en foreldregruppe som legger ned en enorm dugnadsinnsats. Så synes vi også at det er veldig flott at de er en klubb for alle, på alle nivåer.

Skogdalen legger til at klubben sendte en velbegrunnet og grundig søknad om at de hadde behov for nytt utstyr i de nye lokalene de skulle pusse opp, for å kunne tilby bedre treningsfasiliteter for enda flere i nærmiljøet.

- Vi ser at pengene fra LOS Fondet har vært med på å bidra til at drømmen deres nå blir virkelighet, og det er vi veldig glade for.


Umulig uten dugnadsinnsatsen
Grimstad Kickboxingklubb gleder seg over bedre treningsfasiliteter, men også over at det nå blir enklere å være en sosial arena med gode verdier.

- Nå som vi har fått vår egen plass, så blir det lettere å arrangere ungdomskvelder og kanskje spillekvelder for medlemmene våre. Hele kickboxingmiljøet i Norge er lite, og derfor er det også flott å ha en plass hvor vi kan ta imot utøvere fra andre steder, sier Haugen.

Ifølge henne er det prosjektleder Anita Ugland Møretrø i spissen, sammen med foreldrene og andre frivillige i klubben, som skal ha mest av æren for at lokalene som klubben langtidsleier, nå står klare til bruk.

- Vi fikk en god leieavtale mot at vi rustet opp lokalene, og alle de frivillige har stått på dag og natt de siste månedene for å sette lokalet i stand. Innsatsen deres er helt rørende og dette lokalet er virkelig et solid løft for klubben, avslutter hun.

 

Grimstad Kickboxingklubb hovedbilde.jpg

Grimstad Kickboxingklubb aktivitet.jpg

 

Tekst og bilder: aStory

Fant du ikke det du lette etter?