Avtalegiro, e-Faktura og faktura

Har du spørsmål rundt avtalegiro, faktura eller eFaktura? Vi håper du finner svarene du leter etter her!

Vi fakturerer våre kunder i perioden 5. - 20. hver måned. Det kan variere noe fra måned til måned når du mottar fakturaen da dette er avhengig av blant annet helligdager og når vi mottar nettleiefakturaen din. Dersom du har samlefaktura, så kan du forvente å motta fakturaen i slutten av måneden.

Vi sender deg faktura månedlig, enten per post, på e-post eller til nettbanken som eFaktura – avhengig av hva du har valgt. 

 

Dersom du ønsker en kopi av den siste fakturaen din eller tidligere fakturaer, så kan du enkelt finne dette ved å logge inn i LOS- appen. Her finner du fakturaene dine under “Faktura”. Du kan også se fakturadetaljer, laste ned kopi som PDF eller sende kopi til din e-post. 

For å kunne motta eFaktura fra oss, så må du gi en generell aksept for dette i nettbanken din. Ofte så heter dette «Ja takk til alle», «Alltid eFaktura» eller lignende, avhengig av hvilken bank du har. Vi ber om at du kontakter banken din for å høre hvordan du gir denne aksepten.

 

Ønsker du bedre oversikt over dine regninger og unngå fakturagebyr? Da anbefaler vi å kombinere eFaktura med avtalegiro.

 

Med avtalegiro betales regningene dine automatisk, mens du med eFaktura får ferdig utfylte regninger i nettbanken. Alt du trenger å gjøre er å godkjenne regningene.

 

Velger du å kombinere avtalegiro med eFaktura vil regningene betales automatisk på forfallsdato- samtidig som du får en elektronisk fakturakopi i nettbanken. På denne måten har du alltid full kontroll på hva som går inn og ut av kontoen din.

Vi kan dessverre ikke opprette AvtaleGiro for deg – men du kan enkelt gjøre dette selv i nettbanken din.

 

Slik oppretter du en avtalegiro:

  • Begynn med å logge inn i nettbanken din.
  • Klikk på menyvalget avtalegiro/efaktura.
  • Her finner du en liste med tilbydere. Du velger LOS AS som tilbyder.
  • LOS AS kan søkes opp via vårt kontonummer: 1503.22.91772
  • KID-nummer for oppretting av avtalegiro finner du på side 2 på din fakturakopi. Du kan laste ned pdf kopi i LOS appen eller se på fakturakopi i nettbanken dersom du har eFaktura.
  • Hvis du ikke har mottatt din første faktura fra LOS kan du enkelt ta kontakt med oss på CHAT og få KID-nummeret fra våre kundebehandlere

Som følge av endringer hos alle banker i Norge, så vil eFaktura fremover sendes til den som står registrert på strømavtalen hos oss. Bankene jobber med en løsning knyttet til tilfeller hvor det er behov for å opprette eFaktura på vegne av en annen person – mer informasjon om dette vil komme så snart det er på plass.

Vi er pliktige til å sende deg en kopi av fakturagrunnlaget ved siden av din AvtaleGiro. Dette kan vi sende per post eller som eFaktura direkte til nettbanken din. Ved sending per post så tilkommer det et fakturagebyr på 69 kroner.

 

Vi anbefaler alle våre kunder å benytte seg av eFaktura – da får man tilsendt fakturakopien gebyrfritt direkte til nettbanken sin. For å motta dette må du gi en generell aksept for å motta eFaktura. Dette gjør du i nettbanken din.

 

Dersom du ikke ønsker å bruke eFaktura kan vi sende fakturakopi til e-postadressen du ønsker. Du kan enkelt ordne dette ved å ta kontakt med vårt kundesenter på CHAT - de kan registrere e-post adressen din og endre slik at alle fremtidige fakturakopier kommer til denne. 

Du kan normalt forvente å motta den første fakturaen måneden etter at strømavtalen er aktiv hos oss. Vi sender våre fakturaer i perioden 5. - 20. hver måned, med forbehold om eventuelle helligdager eller andre forsinkelser. 

Dersom du har blitt fakturert for nettleie for en hel måned, så er det fordi vi har mottatt dette fra din lokale netteier - men vi vil kun fakturere deg for strømforbruket fra den datoen hvor strømavtalen ble aktiv hos oss.

Du kan selv sjekke at du ikke har blitt dobbeltfakturert ved å se på hvilken periode fakturaen fra oss og din forrige leverandør gjelder for. På vår faktura så finner du dette på side 2. 

Vi fakturerer alltid på etterskudd slik at man betaler for sitt reelle strømforbruk. Når man avslutter strømavtalen sin hos oss, så vil man derfor motta en sluttfaktura cirka 4-6 uker etter at avtalen er avsluttet. Man kan selv sjekke hvilke perioder fakturaene gjelder ved å se på fakturadetaljene på side 2 av fakturaen. 

Fakturaen du har mottatt fra den forrige strømleverandøren din er mest sannsynlig en sluttfaktura for kraftleveransen frem til datoen du byttet til LOS. Fakturaen du har fått fra oss gjelder for kraftleveranse fra datoen strømavtalen ble aktiv hos oss.

 

Det er i teorien ikke mulig å bli dobbeltfakturert – og du kan dobbeltsjekke dette ved å se på hvilke perioder de ulike fakturaene gjelder.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?