Betaling og forfall

Har du spørsmål rundt betalinger og forfall? Da håper vi du finner svarene du leter etter her!

Vi fakturerer alltid på etterskudd slik at du betaler for ditt reelle strømforbruk. Det betyr at fakturaen du får denne måneden gjelder forbruket for forrige måned. Du kan selv sjekke hvilke perioder fakturaene gjelder ved å se på side 2 på fakturaene. 

Fastbeløpet på din strømavtale går til å dekke administrative utgifter vi har i forbindelse med ditt kundeforhold hos oss. 

Dersom vi har en avtale om gjennomfakturering med din lokale netteier, så vil du få både nettleie og kraftleveranse på fakturaen fra oss. 

 

Følgende netteier har vi gjennomfaktureringsavtale med: 

 

Elvia- Innlandet, Oslo og Viken (Tidligere Hafslund Nett og Eidsiva Nett)
Lnett (Tidligere Lyse Elnett)
Tensio TS
Tensio TN
Lede (Tidligere Skagerak Nett)
BKK Nett
Glitre Energi Nett

Vi benytter oss av Kredinor til å sende ut betalingspåminnelse dersom en faktura ikke er betalt innen forfall. Overskriften i brevet er "inkassovarsel" - og dette er kun en betalingspåminnelse som alltid sendes cirka 14 dager etter forfallsdato. 

Dersom en faktura forfaller uten at vi har mottatt innbetaling, så blir fakturaen sendt til Kredinor for purring. Du kan finne oversikt over saker hos Kredinor ved å logge inn på Kredinor sine nettsider her: http://minside.kredinor.no/

Vi sender ut en betalingspåminnelse på SMS via Let’s Pay dersom vi ikke har mottatt din betaling innen forfall og før vi sender videre til Kredinor. Dette helt uten ekstra kostnad. I SMSen har du mulighet til å betale fakturaen enten i Vipps eller med bankkort. 

Det tar noen arbeidsdager før vi registrerer innbetalingen hos oss - så dersom du nylig har betalt, så anbefaler vi å sjekke Min side igjen om et par dager. 


 
Det kan også være at du har betalt inn litt for lite. Sjekk gjerne at beløpet som er trukket fra kontoen er det samme som står på fakturaen din. Dersom det er innbetalt for lite, så ber vi om at du betaler inn det resterende beløpet og at du sjekker Min side igjen om et par dager. 

 

Vi anbefaler alle våre kunder å opprette AvtaleGiro slik at du er sikker på at beløpet trekkes automatisk fra din konto ved forfallsdato. Vi kan dessverre ikke opprette AvtaleGiro for deg – men du kan enkelt gjøre dette selv i nettbanken din. Du finner informasjon for oppretting av dette på baksiden av fakturaen din. 

Så lenge fakturaen ikke har forfalt, så er det ikke noe problem å få utsatt forfallsdatoen. Dette kan du gjøre selv via LOS-appen via app.los.no Ved betalingsutsettelse vil det påløpe et gebyr på 29 kroner og utsettelsesrenter (10,75%) som belastes neste faktura.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?