Spørsmål og svar om LOS forutsigbar

Hva prisen blir vil avhenge av flere ting – blant annet forventninger til vær, pris og forbruk fremover. Prisen inkluderer også avgifter som mva. og myndighetspålagte elsertifikater. Vi gjør alt vi kan for å sikre deg den aller beste prisen slik at du skal ha en trygg og forutsigbar strømpris i de månedene hvor spotprisen som regel svinger mest.

Det sendes flere fastpristilbud i løpet av året. Disse sendes til deg på e-post. Dersom du ikke har en e-postadresse registrert hos oss, så vil vi sende deg fastpristilbudet på SMS. 

 


Du må aktivt takke ja til hvert enkelt tilbud for å få fastprisen, og du vil alltid få en bestillingsbekreftelse på fastprisen du bestiller. 

 


Dersom du ikke allerede har LOS forutsigbar knyttet til din strømavtale, så må du bestille dette først. Det kan du gjøre her. Du vil deretter få tilsendt fastpristilbudene på e-post etter dette. 

Det er vanskelig for oss å svare på om det vil lønne seg å benytte fastpristilbudene – dette avhenger av markedsprisen fremover og hvor mye strøm man bruker. 

Vi kan aldri garantere lønnsomhet med fastpris, men den gir deg forutsigbarhet og trygghet i strømprisen slik at du er beskyttet mot pristopper gjennom året. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg dersom spotprisen stiger kraftig. 

Du bestiller ved å benytte deg av tilbudslenken i fastpristilbudet du mottar på e-post, eller ved å svare på SMSen hvis du har fått tilbudet på SMS. 

Dersom du har flere anlegg og ønsker å benytte fastprisen på kun enkelte av anleggene, ber vi om at du kontakter vårt kundesenter slik at vi kan registrere dette for deg. 

Alle som bestiller et fastpristilbud vil motta en bestillingsbekreftelse, enten på e-post eller SMS. Dersom du ikke har mottatt dette i løpet av 2-3 arbeidsdager etter bestilling, så ta gjerne kontakt med vårt kundesenter slik at vi kan sjekke dette for deg. 


Når vi kommer til selve fastprisperioden, vil du kunne se prisen på «Din strømpris nå» på hovedsiden i appen og på Min side. Du vil ikke kunne se fastprisen i appen eller på Min side før dette. 


Du vil også få opp fastprisen på fakturaen for forbruket i den aktuelle fastprisperioden. 

Ja – selv om du velger fastpris, vil du fortsatt motta statlig strømstøtte dersom snittprisen for måneden i det aktuelle prisområdet du bor i, blir høyere enn 70 øre. Mer om kompensasjonsordningen kan du se her.

Tjenesten LOS forutsigbar består av to deler. 

Den ene delen er tilgang til fastpristilbud – dette koster 49 kroner per måned, uavhengig av om du benytter deg av et eller flere fastpristilbud. Det er kun de som betaler for LOS forutsigbar som får tilsendt fastpristilbud løpende gjennom året. 

Den andre delen er selve fastpristilbudene du eventuelt velger å benytte deg av – men uten LOS forutsigbar knyttet til strømavtalen din, så vil du ikke få tilgang til tilbudene.

Fastprisen er gjensidig bindende. På denne måten er du trygg på at vi leverer prisen du har takket ja til i den gjeldende fastprisperioden. 

Dersom du ønsker å bryte fastprisen, så vil det tilkomme et bruddgebyr. Bruddgebyret vil beregnes ut ifra forskjellen mellom din fastpris og forventet markedspris for tiden som gjenstår av fastprisperioden, samt hvor mange kWh det forventes at du vil bruke ut fastprisperioden.
 

Dette regnes ut for hvert enkelt tilfelle, og det er derfor vanskelig å gi et nøyaktig beløp for bruddgebyret før vi har mottatt en oppsigelse av fastprisavtalen. 

Vi forstår at det kan være fristende å bryte fastprisen når man ser at spotprisen synker under fastprisen - men selv om den går ned, så betyr det ikke at den holder seg der over tid. Hensikten med fastpris er først og fremst å ha forutsigbarhet og trygghet i strømprisen - med fastpris så vet man alltid hva man skal betale, og man unngår de høye pristoppene som vi ofte får på høst- og vinterstid. 

Når du takker ja til et fastpristilbud, så legges fastprisen som en egen spesialpris på din ordinære avtale. Dette er for at du automatisk skal gå tilbake til din ordinære avtale etter at fastprisperioden er over. 

Dersom du har en variabel strømavtale, så vil du fortsette å motta prisvarsel slik at du alltid er orientert om prisvilkårene for den ordinære avtalen din – men det er fastprisen som gjelder inntil fastprisperioden er over. 

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?

Ønsker du å lese mer om LOS forutsigbar?