FAQ Easee hjemmelader

Her får du svar på de vanligste spørsmålene om hjemmeladeren

FAQ

Det finnes flere gode grunner til å lade elbilen din med en moderne hjemmelader, og for mange er det sikkerhet som troner øverst. Selv om strømnettet i Norge er både effektivt og stabilt, anbefaler DBS (Direktoratet for beredskap og samfunnssikkerhet) elbileiere å skaffe seg en ladeboks av god kvalitet. Vanlige stikkontakter er ikke beregnet for den høye belastningen som lading av elbil medfører. Svakheter i ditt elektriske anlegg, eller i kabel fra stikkontakt til sikringsskap, kan føre til brann i veggene. Man skal alltid ha respekt for strøm, men det er et faktum at det ikke er registrert noen tilfeller av brann, eller branntiløp, ved bruk av en slik hjemmelader av type 2-kontakt.

Med Easee kan du lade trygt. Boksen er utviklet i henhold til nyeste regler og standarder, og har innebygd elektronisk jordfeilvern. Dessuten er laderoboten utstyrt med temperatursensorer som hindrer varmgang.

Effektivitet og ladefart er også noe mange kjøpere av hjemmelader er ute etter. Raskest mulig lading hjemme gir større fleksibilitet, reduserer behovet for lading langs vei, og gjør generelt behovet for planleggingen av kjøring mindre. Med flere sjåfører i huset, eller mye kjøring til og fra jobb og aktiviteter, er det mange som setter pris på å raskt fylle bilen med energi.

Med Easee kan du lade opptil 10 ganger raskere enn i stikkontakt. Hvorvidt du kan utnytte hele eller deler av effekten i ladeboksen, avhenger bl.a. hvilken bil du har. Den lader alltid så hurtig som mulig med den tilgjengelige kapasiteten og gir deg garantert høyest mulig ladeeffekt.

Det skal være enkelt
Ikke alle hjemmeladere er det vi kaller "smarte", men med Easee får du en lader som er lynende intelligent. Den tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett og laderoboten vil automatisk detektere om bilen støtter 3-fas eller ikke. Du trenger ikke å tenke på tekniske spesifikasjoner da ladestasjonen alltid tilpasser seg bilens behov.

Når du har bestemt deg for hvilken farge du vil ha på laderen din og gjennomført bestillingen vil du motta en ordrebekreftelse fra oss på mail med oversikt over dine bestillingsdetaljer. Dersom du ikke allerede er kunde hos LOS ordner vi enkelt dette for deg.

Du vil bli kontaktet av vår samarbeidspartner for installasjon som trenger noen opplysninger fra deg angående forholdene på installasjonsadressen din. Dette vil eksempelvis være din hovedsikring, avstander fra sikringsskap til stedet du vil ha installert laderen, og at du sender over et oversiktsbilde i sikringsskapet ditt. Installatøren loser deg gjennom dette steget slik at du lett finner frem til nødvendig informasjon, og for at de er godt forberedt når de kommer hjem til deg.

Dersom du har behov eller ønsker i tillegg til standard installasjon kan du avtale dette direkte med installatøren, og du får også faktura for dette direkte fra dem.

Når installatøren så kommer hjem til deg på tidspunktet dere har avtalt er det viktig at du er til stede og gir installatøren fri tilgang til installasjonsstedet. Ved ferdig installasjon er du ladeklar!

Du kan enkelt nedbetale laderen over din strømfaktura i 36 måneder. Det påløper ingen renter eller gebyrer. Første nedbetaling kommer på første strømfaktura etter at laderen er ferdig installert.

Du kan også velge å betale hele beløpet på en gang. Totalbeløpet kommer da på første strømfaktura etter at laderen din er ferdig installert.

Psst! Dersom du har avtalegiro på strømregningen din er det lurt å sjekke maksbeløpet. Det gjør du i din nettbank.

Easee hjemmelader kan gi deg ladeeffekt opptil 22kW og er med dette klar også for fremtidens elbiler. Jo høyere effekt (kW), desto raskere lader du opp elbilen din. 

Hvorvidt du kan få full utnyttelse per i dag er avhengig av ombordladeren i elbilen din, strømnettet du er tilknyttet og kapasiteten på el-anlegget ditt. 

 

Vi har laget en tabell som viser de ulike anleggstypene og hvilken effekt disse kan gi: 

 

 

Informasjonen om strømnettet ditt finner du i sikringsskapet ditt. Det mest vanlige i Norge er 230V IT/TT-nett. I nyere boliger kan det være 400V TV-nett. Easee sin hjemmelader passer for alle installasjonsnett i Norge (TN, IT eller TT) og utnytter maks kapasitet der dette er tilgjengelig, ev. maks kapasitet etter tilbakemelding av nettselskap. (Gjelder de tilfeller hvor vi må begrense ladekapasitet) 

Så bra! Det kan du enkelt bli ved å klikke på Bestill-knappen under og huke av i boksen som omhandler kundeforhold i første steg i bestillingsløpet. Da velger du å bli kunde hos oss, og så ordner vi alt det praktiske for deg. Du får vår mest populære strømavtale, LOS spotpris.

Inkludert i prisen er din valgte Easee hjemmelader med opptil 22 kW kapasitet, og standard installasjon av denne hjemme hos deg. Laderen leveres med type 2 uttak for ladekabel.
Dersom du ikke allerede har ladekabel kan du kjøpe den som passer din elbil fra vår installatør.

 

En standard installasjon inneholder følgende:

 

 • Elektrikerarbeid til montering av lader, ny kurs og  kabelinstallasjon
 • Inntil 50 km kjøring t/r fra kontoret til vår installatør til din installasjonsadresse
 • Inntil 15 meter kabling fra sikringsskap til ladepunkt
 • Boring gjennom vegg opp til 20 cm i tykkelse
 • Montering, testing og klargjøring av laderen
 • Søknad til lokal netteier for ønsket installasjon
 • Dokumentasjon på Boligmappa.no

 

Det er noen forutsetninger for standard installasjon som det er fint at du setter deg inn i slik at du får en bedre forståelse av din situasjon. Les mer om dette i vilkårene.

Produktspesifikasjoner

 • Velg mellom 5 ulike farger
 • Passer for alle typer elbiler
 • Ladeffekt 1,4 – 22 kW
 • Ladekontakt Type 2
 • Innebygd energimåler
 • Innebygd type B-bryter
 • Tilkobling med Wifi 2,4 GHz b/g/n
 • Integrert 4G i hver boks (e-sim)
 • 5 års garanti
 • Utviklet og produsert i Norge
 • Ladekabel kan bestilles som tilleggsutstyr hos vår montør.
 • For å lære mer om laderoboten, gå til easee.no

Tabell over ladeeffekt 

 

Maksimal ladeeffekt avhenger av tilgjengelig effekt i installasjon og vil bli vurdert av installatør i OneCo. 

Innstillinger for elbillader som overstiger 20 A er søknadspliktige og må være godkjent av nettselskap. 

Tabell over ladefart 

 

Smart lading

Ja det gjør vi! 

 

I dag er det kun Tesla som er kompatibel med smart lading, men her jobbes det for å gjøre det tilgjengelig for alle. Vi opppdaterer siden så fort alt er klart!

Ønsker du å lese mer om Easee hjemmelader?

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?