Strømmåler og forbruk

Her får du svar på de vanligste spørsmålene om strømmåler og strømforbruk

I LOS-appen kan du se hvor mye strøm du har brukt mens du har vært kunde hos oss. Du kan sammenligne forbruket ditt i år mot i fjor, og få tips til hvordan du kan bruke mindre strøm. 

Liker du å ha full kontroll? I LOS-appen har du full oversikt over og kan følge med på ditt strømforbruk ned til timenivå. Så snart vi mottar data fra din netteier, blir forbruksgrafene synlig i LOS-appen. 

 

Dersom du ønsker sanntids informasjon om ditt forbruk kan vi anbefale LOS Live. Med en brikke som enkelt kobles til strømmåleren din, kan du se hvor mye strøm du bruker - akkurat nå! 

Les mer på: LOS Live 

16 000 kilowatt i året er gjennomsnittet for norske husstander, ifølge SSB . Men ditt forbruksmønster styrer hvor mye du betaler for strøm. Hvor stor og energieffektiv er boligen din, hvor bor du og hvor energismart er du?

I LOS-appen kan du se hvor mye strøm du bruker i året, denne informasjonen kan du også få fra din lokale netteier. 

De fleste bruker mest strøm på oppvarming av rom og varmtvann. Å lukke dører til rom du ikke bruker, slå av eller ned ovner eller kutte ned på dusjetiden, er ofte det smarteste å gjøre når du vil bruke mindre strøm.

Du finner mange strømsparetips både i vinterhalvåret og sommerhalvåret på energiLOSEN her på los.no 

Målepunkt-ID er et unikt nummer som alle strømmålere i Norge har. Det er ikke det samme som målernummer som du finner på strømmåleren i sikringsskapet ditt.

Målepunkt-ID har 18 siffer, og starter med 7070575000. Du finner målepunkt-ID på strømregningen din. 

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. Målernummeret inneholder kun siffer, men antall siffer varierer.

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. På mange strømmålere er målernummeret plassert under en strekkode, eller det kan stå målernr foran selve nummeret. 

De aller fleste i Norge har automatiske strømmålere (AMS-måler), og da skjer måleravlesningen automatisk uten at du trenger å foreta deg noe. 

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?