Strømmåler og forbruk

Her får du svar på de vanligste spørsmålene om strømmåler og strømforbruk

Min side kan du se hvor mye strøm du har brukt mens du har vært kunde hos oss. Du kan sammenligne forbruket ditt i år mot i fjor, og få tips til hvordan du kan bruke mindre strøm. 

Liker du å ha full kontroll? På Min side,  selvbetjeningsløsningen for våre kunder, har du full oversikt over og kan følge med på ditt strømforbruk ned til timenivå. Så snart vi mottar data fra din netteier, blir forbruksgrafene synlig på Min side. 

16 000 kilowatt i året er gjennomsnittet for norske husstander, ifølge SSB . Men ditt forbruksmønster styrer hvor mye du betaler for strøm. Hvor stor og energieffektiv er boligen din, hvor bor du og hvor energismart er du?

Min side kan du se hvor mye strøm du bruker i året, denne informasjonen kan du også få fra din lokale netteier. 

De fleste bruker mest strøm på oppvarming av rom og varmtvann. Å lukke dører til rom du ikke bruker, slå av eller ned ovner eller kutte ned på dusjetiden, er ofte det smarteste å gjøre når du vil bruke mindre strøm.

Du finner mange strømsparetips både i vinterhalvåret og sommerhalvåret på energiLOSEN her på los.no 

Målepunkt-ID er et unikt nummer som alle strømmålere i Norge har. Det er ikke det samme som målernummer som du finner på strømmåleren i sikringsskapet ditt.

Målepunkt-ID har 18 siffer, og starter med 7070575000. Du finner målepunkt-ID på strømregningen din. 

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. Målernummeret inneholder kun siffer, men antall siffer varierer.

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. På mange strømmålere er målernummeret plassert under en strekkode, eller det kan stå målernr foran selve nummeret. 

De aller fleste i Norge har automatiske strømmålere (AMS-måler), og da skjer måleravlesningen automatisk uten at du trenger å foreta deg noe. 

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Chat med en kundebehandler  

Klikk "chat nå" nede i høyre hjørne

Kontakt oss på telefon 

Tlf: 38 60 85 00

Åpningstid er hverdager mellom 9 - 15


Vi gjør oppmerksom på at samtalene vil bli tatt opp for kvalitetssikring og opplæring. Du som kunde kan reservere deg for opptak. 

Ønsker du å kontakte oss utenfor åpningstid?