Drømmefinalen 2021

Jarl Emils drøm er å bli verdens beste alpinist. 16-åringen er vinneren av LOS-fondets drømmefinale 2021 og får 150 000 kroner i støtte på veien til å bli best i sin idrett.

image

Det er utrolig stort å få en mulighet som dette, tusen takk! Det har vært fantastisk å være drømmefinalist, og det var veldig overraskende å gå helt til topps. Jeg vil takke alle som har stemt på meg, sier Jarl Emil like etter drømmefinalen.

De 150 000 kronene kommer godt med til den videre satsningen - og skal gå til innkjøp av nytt utstyr og nye par ski, til treningsreiser og til å dekke skolepenger på NTG Geilo. Jarl Emil hadde tatt veien fra Geilo til Sørlandet for å overvære drømmefinalen, som gikk av stabelen under NM-banketten fredag 10. september.

LOS-fondet deler årlig ut over en million kroner til barn og unge på Sørlandet, og en gang i året arrangeres drømmefinalen - hvor tre finalister kjemper om til sammen 300 000 kroner. Alle er allerede vinnere, men hvem som mottar 150 000 kr, 100 000 kr og 50 000 kr bestemmes gjennom en avstemning på los.no i forkant av drømmefinalen.

LOS-fondets drømmefinale ble sendt direkte - du kan se opptak av sendingen her. Selveste Gjert Ingebrigtsen delte ut prisene sammen med adm. dir. i LOS, Margit Unander. 

Vinner av 150 000 kroner

Jarl Emil Sørensen kjørte sitt første renn sammen med faren sin da han var 3 år, og har siden ELSKET å stå på ski. 16-åringen kommer fra Hovden, men i høst begynte han på NTG Geilo for å satse videre på alpinsporten.

Han blir inspirert av drømmen om å kunne bli best - og blir inspirert av sine helter Aksel Lund Svindal, Marcel Hirscher og faren sin.

Nå vil han bli best og er villig til å gi alt. Han trener hardt både fysisk og på ski. I 2019 kjørte Jarl Emil landsfinalen (NM) hvor han fikk en sterk 15. plass, og har ellers toppet flere kretsrenn.

Se finalefilmen med Jarl Emil her

Vinner av 100 000 kroner

Trumpetisen Thora Melissa Olstad fra Kristiansand går sitt avsluttende år på musikklinja ved Vågsbygd vgs - og har spilt trompet i over 10 år. For å utvikle seg videre trenger hun en egen trompet - og med andreplassen og 100 000 kroner fra LOS-fondet ligger alt til rette for at Thora Melissa kan fortsette å formidle stemning, følelser og glede med musikken sin i årene framover.

Se finalefilmen med Thora Melissa her

Vinner av 50 000 kroner

Ikke all aktivitet må skje ved å konkurrere. Inkludere er også viktig for Farsund Sykleklubb, som har fått prosjektert en pumptrack i tilknytning til Alcoa Miljøpark. Sykkelbanen vil være åpen for alle - og skal inspirere til mer fysisk aktivitet både på sykkel, skateboard, sparkesykkel og rulleskøyter. Støtten fra LOS-fondet går til realisering av banen.

Se finalefilmen med Farsund Sykleklubb her

Se opptak fra livesendingen til Drømmefinalen 2021