MK - Alle jentene på banen

– Med prosjektet «Alle jenter på banen!» ønsker vi å tilby ett år gratis medlemskap i klubben til alle jenter som har lyst til å begynne med fotball.

Alle jenter på banen!

Mens de unge spillerne i Kristiansand badmintonklubb knapt kan huske et liv uten idrett, har vår neste finalist et mål om å øke sportsinteressen hos jenter som aldri har drevet med organisert aktivitet.

– Med prosjektet «Alle jenter på banen!» ønsker vi å tilby ett års gratis medlemsskap i klubben for alle jenter som har lyst til å begynne med fotball. Derfor har vi opprettet kontakt med private og offentlige institusjoner og andre som driver frivillig arbeid i kommunen, i håp om også å inkludere jenter med innvandrerbakgrunn, som er veldig underrepresentert i organisert idrett. Vi har utdannet egne jentetrenere som skal lede aktivitetene, med fokus på glede, sosiale relasjoner og fysisk aktivitet i form av fotball, sier administrativ leder i Mandalskameratene, Inge Nilsen.

– Tiltaket er lavterskel og det er ingen krav til foreldredeltagelse. Det skal være helt gratis og klubben vil også hjelpe til med nødvendig utstyr for spillerene, forteller han.

Et fantastisk initiativ, synes vi i LOS, som vet at det langt ifra er første gang Mandalskameratene skaper idrettsglede for byens barn og unge. I hele sommer har de arrangert gratis aktiviteter i idrettsparken for alle som ønsker å være med. Helt uforpliktende, gratis og med fokus på inkludering. Vi digger det!

image