Kristiansand Badminton

– For oss betyr dette mye. Disse midlene vil helt klart kunne bidra til å realisere drømmer for våre unge seniorspillere som nå skal satse internasjonalt. Det sier Lasse Nørgaard Frandsen i Kristiansand Badmintonklubb.

Satser internasjonalt

– For oss betyr dette mye. Disse midlene vil helt klart kunne bidra til å realisere drømmer for våre unge seniorspillere som nå skal satse internasjonalt. Det sier Lasse Nørgaard Frandsen i Kristiansand badmintonklubb.

Han trener Jonas Østhassel (20 år), Danila Gataullin (19 år), Marie Mørk (20 år) og Julie Marie Abusdal (19 år), som akkurat nå står på springbrettet til en karriere innen idretten. Alle spillere med internasjonal erfaring, som de nå ønsker å bygge på.

– I Kristiansand badmintonklubb har vi både unge og gamle spillere, fra nybegynnere og helt opp til toppnivå i norsk badminton. Vi er opptatt av å ivareta et bredt spekter av interesser, og å ha et godt tilbud til alle spillere, uansett ambisjoner og nivå. Og så er vi så heldige at vi har noen av de aller beste spillerne i Norge i klubben vår – og ikke mindre enn fire unge seniorer som nå går inn i den perioden hvor de kan satse fullt på badminton, sier han.

– Alle fire er ambisiøse spillere med store drømmer, som nå vil gi idretten 100 prosent. Som klubb ønsker vi selvfølgelig å gi dem muligheten til å følge den drømmen med en trygg base her lokalt. Det koster å satse internasjonalt, og med støtten fra LOS-fondet kan vi hjelpe dem med å holde egenbetalingen nede, og vi kan følge spillerene tett opp mot internasjonale turneringer, sier treneren.

– Badminton er en liten idrett i Norge. Kristiansand badmintonklubb er en av de største klubben i landet, så det er ikke mange å spille mot på vårt nivå. Danmark har et stort miljø og flere av verdens beste spillere, men aller størst er idretten i Asia. Derfor må vi ut av landet for å utvikle oss, forklarer Julie Marie Abusdal.

Hun er vokst opp med foreldre i klubben og har spilt badminton så lenge hun kan huske.

– Mamma og pappa sier at jeg begynte med organisert trening da jeg var fire. Men jeg ble jo født inn i dette, da pappa fremdeles spilte profesjonelt, og det har vært helt naturlig at det var dette jeg skulle drive med. Jeg har vært innom både dans, håndball, turn og fotball, men det er badminton jeg elsker å holde på med, sier 19-åringen.

Julie, Jonas, Danila og Marie – vi i LOS heier på dere!

image
Jonas Østhassel - spiller i Kristiansand badmintonklubb