Skøyteskole for barn og ungdom

Arendal Skøiteklub har fostret noen av landets beste skøyteløpere. Nå vil klubben styrke rekrutteringsarbeidet og få flere barn og ungdommer på gli.

– Flere av våre medlemmer er blant Norges og verdens beste skøyteløpere. Vi har en rekordrask utendørsbane, dyktige trenere og høy kompetanse om skøyting. Dette skal vi gjøre bruk av i en ny satsing, sier Øystein Grødum, leder i Arendal Skøiteklub (ASK).

Klubben vil nå øke fokuset på rekruttering av nye medlemmer, blant annet ved å starte en egen skøyteskole for barn. 

– Idrettsglede og samhørighet skal stå i sentrum. De yngste rekruttene skal få lære grunnleggende skøyteteknikk, men vel så viktig er det sosiale aspektet og det å skape et miljø der barna har det moro, påpeker Grødum.

For å lykkes med en slik skøyteskole, trenger ASK blant annet midler til å arrangere en åpen dag for alle som tror de kan ha en liten skøyteløper i magen. Det trengs også midler til innkjøp av nødvendig utstyr som nye rekrutter kan få låne i oppstartsfasen.

– En skøyteskole vil gi et langt bedre tilbud til jenter og gutter i aldersgruppen 6-12 år. Skolen vil bidra til et godt idrettsmiljø blant disse unge, og dermed øke sjansen for at de fortsetter med idretten, sier Grødum, som selv kan se tilbake på mange fine år som skøyteløper i ASK, og en særdeles innholdsrik skøytekarriere. 

I 2005 vant han verdenscupen i sammenlagt langdistanseløp, og i 2006 fikk han to fjerdeplasser i OL. Grødum tok for øvrig NM-medalje i alle norgesmesterskap han deltok i fra 1999 og frem til han la opp i 2011. Og i år satte han ny verdensrekord i entimesløp på utendørsbane. 39-åringen klarte nesten 99 runder i løpet av én time, og slo dermed den gamle rekorden som har stått siden 1983.

– Jeg kan takke ASK for alle mine skøytebragder. Klubben har betydd veldig mye for meg, og mange av mine veivalg i livet er en direkte konsekvens av satsingen på skøyter, forteller Grødum.

I en alder av 14 år var han så heldig å komme inn i et miljø med flere jevnaldrende som hadde det gøy på trening og på sine mange turer for å oppsøke is. Blant annet måtte de til Dølemo fem mil inn i landet for å trene på en ordentlig skøytebane. 

– Det sosiale var helt klart det viktigste ved skøytesporten for meg. At jeg i tillegg fikk en god karriere på internasjonalt toppnivå ble på en måte en slags ekstra bonus. Nå håper jeg at vi med en skøyteskole for barn skal kunne bidra til å få frem morgendagens skøytetalenter her på Sørlandet, smiler Grødum.

Reglene for avstemmingen er enkle

Du kan stemme på din favoritt én gang per døgn frem til 03.09.2016 kl 20.00.
Stemmene blir sjekket for evt juks, duplikater o.l. en gang i døgnet.
Oppdager LOS avvik ift regelverket blir disse stemmene tatt ut fra avstemmingen, og finalistene informert om dette før Drømmefinalen 04.09.2016. Stemmeantallet kan derfor reduseres fra en dag til en annen.

Fant du ikke det du lette etter?