Skianlegg på Sandripheia

Norges flotteste arena for langrenn og skiskyting kan stå ferdig på Sandripheia i Vennesla om noen år, med støtte fra LOS Fondet.

 

- Det er en ti år gammel drøm som kan gå i oppfyllelse. Planen er å bygge et anlegg for en hel landsdel. Mer enn 120.000 sørlendinger bor mindre enn en halvtime unna Sandripheia, sier Hans Kristian Hægeland og Bjørner Ellingsberg, henholdsvis leder og nestleder i Øvrebø ski, som står bak planene.

Sandripheia er hovedarena for ski- og vinteraktiviteter for mange av innbyggerne på Sørlandet. Skal det arrangeres langrenn eller skiskyting av klubbene i Søgne, Songdalen, Kristiansand eller Vennesla, er det på Sandripheia det skjer. Området er også mye brukt av mosjonister.

- Dagens anlegg har noen mangler, blant annet er rulleskiløypa veldig kort og ikke koblet sammen med standplass for skyting. Vi ønsker oss et moderne anlegg som kan brukes av hele regionen gjennom hele året, sier Ellingsberg.

Planene omfatter 2,5 kilometer nye asfaltløyper, med asfaltert start- og målområde, og med flomlys og snøkanoner nok til å produsere snø til hele løypa. Totalkostnaden er beregnet til 20 millioner kroner, hvorav 40-50 prosent kan finansieres med tippemidler.

- Et fullt utbygd anlegg vil det bli blant de første i Norge som tilfredsstiller alle krav til NM-anlegg. Det vil bli et av de aller flotteste anleggene i landet, sier Ellingsberg.

Signalene fra Vennesla kommune, som er grunneier og vertskommune, er positive. Men fortsatt mangler det en del penger.

- Gode anlegg har mye å si, både for rekruttering og utvikling av utøvere. Vi kan nesten garantere flere NM-medaljer til Sørlandet når anlegget her står ferdig, sier Ellingsberg.

Reglene for avstemmingen er enkle

Du kan stemme på din favoritt én gang per døgn frem til 03.09.2016 kl 20.00.
Stemmene blir sjekket for evt juks, duplikater o.l. en gang i døgnet.
Oppdager LOS avvik ift regelverket blir disse stemmene tatt ut fra avstemmingen, og finalistene informert om dette før Drømmefinalen 04.09.2016. Stemmeantallet kan derfor reduseres fra en dag til en annen.

Fant du ikke det du lette etter?