Klatrevegg for voldsutsatte barn

Vi vil bygge en klatrevegg for barn som fortjener muligheten til å nå til topps, sier Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse.

I august åpner Stine Sofie Senteret i Grimstad, verdens første mestringssenter for voldsutsatte barn. Her skal barn fra hele landet komme, sammen med sine trygge omsorgspersoner og søsken, for å skape gode opplevelser.

- Jeg gleder meg til å sitte på kontoret og høre barnelatteren i og utenfor bygget, sier Austegard.

I 2000 mistet hun datteren Stine Sofie i den mye omtalte Baneheia-saken, der to menn ble dømt for å ha drept Stine Sofie og hennes venninne Lena i Baneheia utenfor Kristiansand. Siden har Austegard jobbet utrettelig for ”en barndom uten vold”, for barns rettigheter og for voldsutsatte barn.

Arbeidet er organisert gjennom Stine Sofies Stiftelse, som i fjor kjøpte det som nå blir Stine Sofie Senteret i Grimstad. Senteret består av et kompetansesenter, 15 leiligheter og mye mer.

- I løpet av en uke får barna og deres støttespillere hjelp til å utvikle verktøy for hvordan de kan håndtere en vanskelig situasjon og oppleve mestring i hverdagen. Viktigst av alt er at barn som har opplevd vold eller seksuelle overgrep får en uke med glede og latter sammen, sier Austegard.

I senteret er det blant annet en gymsal med tjukkas, lekeapparater, håndballmål og en halv klatrevegg.

- Vi skulle så gjerne hatt råd til godkjent sikkerhetsutstyr og ikke minst til å bygge klatreveggen helt til taket. Det vil både være spennende for barna og et flott bilde på at senteret jobber for barnas muligheter for å nå til topps. I dag faller 70 prosent av voldsutsatte barn utenfor arbeidslivet. Vi skal bidra til at flere av dem får et bedre voksenliv, sier Austegard.

Reglene for avstemmingen er enkle

Du kan stemme på din favoritt én gang per døgn frem til 03.09.2016 kl 20.00.
Stemmene blir sjekket for evt juks, duplikater o.l. en gang i døgnet.
Oppdager LOS avvik ift regelverket blir disse stemmene tatt ut fra avstemmingen, og finalistene informert om dette før Drømmefinalen 04.09.2016. Stemmeantallet kan derfor reduseres fra en dag til en annen.

Fant du ikke det du lette etter?