Tuva og Mia vil lage plate

De har millioner av visninger på YouTube. Nå håper Tuva og Mia Francke på å få råd til å spille inn sin første plate.

- En plate med noen nye sanger og noen cover-låter er ikke bare en drøm, men også et naturlig steg videre for oss. Vi har lyst til å vise mer av oss selv og utvikle musikken vår videre, sier Mia (13) og Tuva (16).  

Søstrene fra Voiebyen i Kristiansand ble YouTube-kjendiser da de i november 2014 la ut en coverversjon av Rascal Flatts ”I Won’t Let Go”. Med forbløffelse så de at videoen ble vist flere hundre tusen ganger i løpet av en måned, etter at lokale medier omtalte den og jentene ble invitert til Radio NRK Super.

Etter nyttår tok det helt av – med opptil 100.000 visninger i løpet av ett døgn – etter at flere nettsteder verden over omtalte Francke-jentene. Videoen er nå vist mer enn 4,5 millioner ganger og har åpnet nye dører for søstrene, som er blitt invitert til å delta på en rekke arrangementer. Høydepunktet var Pink Party på Sørlandssenteret i fjor, da Tuva & Mia opptrådte for 7000 mennesker.

- Vi gjør fortsatt coverlåter, men synger også sanger som er laget spesielt for oss, forteller søstrene. 

Den unge låtskriveren Sara Jørundland Berg fra Kristiansand har skrevet for Tuva & Mia. Låtene spilles inn i Lydbølgen studio, der sangeventyret startet.

- Tuva og Mia er helt fantastiske jenter. Vi har hatt en del barn innom studioet, men det er veldig sjeldent vi hører så gode stemmer i så små kropper, sier Øystein Aamodt i Lydbølgen studio.

Reglene for avstemmingen er enkle

Du kan stemme på din favoritt én gang per døgn frem til 03.09.2016 kl 20.00.
Stemmene blir sjekket for evt juks, duplikater o.l. en gang i døgnet.
Oppdager LOS avvik ift regelverket blir disse stemmene tatt ut fra avstemmingen, og finalistene informert om dette før Drømmefinalen 04.09.2016. Stemmeantallet kan derfor reduseres fra en dag til en annen.

Fant du ikke det du lette etter?