Drømmer om et artistliv

Stemmen hennes er blitt sammenliknet med superstjernene Adele og Beyonce. Ylva Olaisen (17) fra Kristiansand spås en lovende sangkarriere.

– Drømmen min er å kunne leve av å synge. Det er ingenting jeg heller vil, og jeg gir meg aldri, sier Ylva bestemt.

Hun var bare tre år gammel da hun fortalte foreldrene sine at hun skulle bli stjerne. 11 år gammel begynte hun hos sangpedagog på Kulturskolen i Kristiansand, og noen måneder senere fremførte hun Adeles Rolling In The Deep for moren og faren sin. De fikk hakeslepp.

– Mamma og pappa hadde aldri hørt meg synge på den måten før. Det var vel først da jeg skjønte at jeg hadde et sangtalent og for alvor fikk blod på tann, forteller Ylva.

Særegen stemme
Hun deltok på små og større kulturarrangementer før faren hennes, metal-gitaristen Daniel Olaisen, meldte henne på musikkonkurransen The Stream på TV2 i fjor. Her fikk Ylva høre at hun hadde en voksen, dyp og særegen stemme til å være så ung. Og en av dommerne sammenliknet henne med superstjernene Adele og Beyonce.

– De to er jo også mine store forbilder, så da ble jeg veldig glad, sier Ylva.

Hun havnet på en imponerende andreplass i The Stream og signerte platekontrakt med Universal Music. Det åpnet virkelig dører for ungjenta, som blant annet har vært ”featuring artist” på Sonny Alvens Too Late To Love Me. Hun har også rukket å gi ut to egenproduserte låter, Hear You Sing, Her og sommerlåten Get With Me.

– Jeg føler jeg er på vei til å finne mitt eget sound nå. Jeg er blitt flinkere til å holde kontroll på stemmen min, og jeg vet hvordan jeg skal bruke den. I tillegg har jeg blitt mye mer scenevant og trygg på meg selv, påpeker Ylva.

Eget studio
Ved siden av studier på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole, og diverse opptredener over det ganske land, bruker hun mye av tiden sin på skrive- og studioarbeid. Denne vinteren og våren har Ylva jobbet i både Stockholm, Oslo og København, men hun kan også være i det kreative hjørnet hjemme på Sørlandet.

– Vinner jeg LOS Fondets drømmefinale skal jeg investere i et skikkelig hjemmestudio for å utvikle meg enda mer som artist. Her vil jeg kunne lære meg å produsere litt og spille inn vokal og sånt på egenhånd. Det hadde vært så fint. For det popper jo opp ideer og sangtekster i hodet mitt hele tiden. Og hvem vet? Kanskje er det spiren til en ny låt som vil bli en stor hit og sette Sørlandet på kartet, smiler Ylva.

Fant du ikke det du lette etter?