Juni

Her er oversikt over vinnerene fra april, mai og juni 2015.

Sara Jørundland Berg, Kristiansand

Sara er 17 år gammel og drømmer om å leve av musikk og låtskriving. Siden hun var tolv år har hun skrevet sanger og spilt gitar hver ledige stund. Hun er veldig inspirert av Taylor Swift og Marit Larsen. Selv om Sara er ung har hun fått være med på mye, som MGP Junior og The Hit på NRK. Det betydde mye for Sara at U2 produsent Steve Lillywhite skrøt av sangen hennes på The Hit. Saras drøm er å nå ut til mennesker med musikken sin, og derfor ønsker hun å gi ut et album. LOS Fondet støtter Sara og ser frem til å høre albumet!

Obo-orkestret Obotigrene, Kristiansand

Obo-orkestret Obotigrene har lyst å besøke en obogruppe i London som  de kan spille med. I London står også en konsert i Royal Albert Hall på ønskelisten. Obotigrene får støtte fra LOS Fondet til turen.

Misjon i Ecuador

Stiftelsen Misjon i Ecuador arrangerer konsert på Kollemo i Hægebostad kommune med gruppen Justified lørdag 1 august. Forventet oppmøte er 250- 300 stk, og kveldens overskudd går til et barnehjem i Eucador. Gruppen Justified spiller gratis og alt arbeid til kvelden gjøres av barn og unge. LOS Fondet støtter med midler til gjennomføringen av arrangementet og håper det blir et stort overskudd til barnehjemmet i Ecuador.

Giv Akt IL, Lindesnes

Giv Akt IL arrangerer håndballskole for gutter og jenter fra 7 til 12 i skolens sommerferie, 3.-5. august, for sjette år på rad. Håndballskolen er en populær ferieaktivitet for barn og unge i nærmiljøet, og er åpen for alle uavhengig om de medlemmer i klubben eller ikke. Hovedfokuset er selvfølgelig håndball, men idrettslaget har også mye lek og moro på programmet. Giv Akt IL får støtte til å opprettholde et rimelig tilbud til alle som har lyst til å være med på håndballskolen.

The Tall Ship Races, Kristiansand

The Tall Ships Races er en seilskuteregatta som er for, og med ungdom. Målgruppen er ungdom fra 15 år og oppover, derfor har også seilskutene basert sitt mannskap på frivillige i denne aldersgruppen. Målet for den enkelte medseiler er å oppleve en utfordring som de ikke tidligere har erfart. Her blir samarbeid, utholdenhet, kameratskap, ansvarlighet og mange andre viktige egenskaper og verdier satt på prøve. Tall Ship Races ønsker at ungdommen på denne måten skal tilegne seg egenskaper som har vært så viktig for generasjoner av sørlendinger før oss, kjennskapen og kunnskapen om seilskutene og havet som jo har vært så viktig for utviklingen av sjøfartsbyen Kristiansand. LOS Fondet støtter med midler til finanseringen av medseilerne.

Drilltroppen i Fjære og Grimstad skolekorps, Grimstad

I Grimstad har skolekorpset en årelang tradisjon for drill som en del av korpsreportoaret. Imidlertid har frafallet de siste årene vært høyt, og drilltroppen i Fjære og Grimstad skolekorps sto høsten 2014 i fare for å bli lagt ned. Da var det kun fire drillere i alderen 10-13 år igjen i troppen. I desember startet korpset derfor en rekrutteringsprosess, som resulterte i 13 nye drillere i troppen, hvorav 12 er aspiranter på 7 og 8 år. LOS Fondet støtter med midler til uniformer til hele drilltroppen.

 

Ingvild Flottorp, Åmli

16 år gamle Ingvild har tidligere spilt inn noen låter sammen med sin bror med enkelt utstyr. Tross dette har det å spille inn selvkomponerte låter gitt mersmak. Jenta fra Åmli får derfor støtte til innspilling i profesjonelt studio. Ingvild sine tidligere innspillinger er preget av et elektronisk uttrykk, en retning hun ønsker å fortsette mer. Vi i LOS Fondet gleder oss til å høre mer fra den dyktige jenta!

Hyperion Sør, Kristiansand

Hyperion Sør er lokallaget til Hyperion - Norsk Forbund For Fantastiske Fritidsinteresser. Foreningen hjelper praktisk og økonomisk medlemsorganisasjonene til å gi ungdommer med "nerdete" interesser, arenaene til å dyrke dem sammen med andre. Nå ønsker Hyperion Sør å avholde en workshop for å lære unge om hvordan de kan danne et lag eller forening rundt sine interesser, samt støtte opp rundt eksisterende lag. LOS-Fondet syns dette høres spennende ut, og støtter derfor de Fantastiske Fritidsinteresserte Sørlendingene med midler til å gjennomføre workshopen!

Innovasjon Kvinesdal, Kvinesdal

Gruvesamfunnet Knaben ble fraflyttet i 1973 etter nesten hundre år med gruvedrift. Siden den tid har det kommet 350 hytter, og flere skal det bli. Gruvebyen er sentrum på Knaben og inneholder landhandel, leirskole, kapell og museum. Det er også et skitrekk på Knaben. Dessverre er ingenting åpent for ungdommen på kvelden, og dette vil Innovasjon Kvinesdal gjøre noe med. Like ved Knaben Landhandel står et tomt lokale som tidligere ble brukt til campinggjester, og før det som bakeri. Dette lokalet ønsker huseier at ungdommen fritt kan benytte og Innovasjon Kvinesdal vil derfor kjøpe inn billiardbord og annet gøy. Dette hjelper LOS Fondet til med å realisere.

Mai 2015:

ActionLørdag på Tveit

ActionLørdag er et nytt arrangement som arrangeres med ønske om at ungdom fra 7. klasse og opp til 18 år sammen skal få en hjelp til å skape gode relasjoner og godt miljø for ungdom i Tveit. Derfor et samarbeid med elevrådet på Ve skole, foreldreforeningen for skolen, Tveit IL, Tveit menighet og Tveit fritidsklubb. ActionLørdag får støtte til gjennomføringen.

Kvinesdal Rideklubb

Kvinesdal Rideklubb har økt medlemstallet fra 10  til 65 stykker på to år! Nå ønsker klubben seg klubbklær slik at medlemmene lett kan vise at de representerer klubben ute på ridestevner og lignende. LOS Fondet støtter klubben slik at de får kjøpt inn jakker til medlemmene.

Tour de Klovn

Åtte studenter fra Universitetet i Agder har tatt initiativ til å starte Tour de Klovn. Hensikten med løpet 1. september er å samle inn penger til Sykehusklovnene ved Sørlandet Sykehus.

Flekkefjord Bridgeklubb

Flekkefjord Bridgeklubb er en av byens eldste foreninger, stiftet i 1933. De senere årene har klubben merket at medlemmene blir eldre og eldre. Derfor arbeider de nå målrettet rekrutteringsarbeid mot barn og unge, og har nå fått fem nye deltakere under 15 år. Bridgeklubben får støtte til å sende juniorene til Tromsø til Ungdoms-EM i bridge.

Angry Beavers, Åmli

Angry Beavers driver med paintball i kategorien speedball. Laget fra Åmli skal stille i Norges Paintball-liga og NM. Til treningene har de fått låne en bane, men den må de snart levere tilbake. LOS Fondet støtter med midler til egen oppblåsbar milleniums speedball bane og ønsker Angry Beavers lykke til fremover!

Jomås Grendelag, Froland

Jomås Grendelag arrangerte i 2014 en fiskekonkurranse i slutten av mai. Det var vellykket, men minst like populært som selve fiskingen var det for de minste å fange rumpetroll. I år fikk grendelaget derfor støtte til å legge til rette for dette, og kjøpe inn håver og bøtter.

Kurdisk kulturforening Sør, Kristiansand

Kurdisk kulturforening Sør får støtte til å kjøpe inn saz, tambur og andre instrumenter til musikkgruppa, og kostymer til teatergruppa til foreningen.

Kristiansand Speidergruppe, Kristiansand

Kristiansand FSK speidergruppe feiret sitt 100-års jubileum i mars. Dette er Kristiansands eldste speidergruppe, og tusenvis av barn og unge har gjennom årene lært å sette pris på naturen og utøve friluftsliv sommer som vinter. Speidersenteret til gruppa på Strømme er deres faste tilholdssted, og LOS-Fondet støtter med midler til å videreutvikle dette.

Sanne Vik, Arendal

16 år gamle Sanne fra Arendal er veldig glad i fart og spenning, og hun kjører båtrace! Hun er den eneste jenta i Norge i klassen GT30. Sannes store drøm er å bli verdensmester i denne klasen, og hun får nå støtte til utstyr og utvikling av talentet.

Resultater 2014:

-Vinner av samtlige løp i Norge

-Norgesmester

-Nordisk mester

-5.plass i VM

 

Sifa Barnekor, Farsund

Sifa er et barnekor for 1. - 7. klasse tilknyttet Farsund menighet. Koret fyller i år 25 år og har de siste årene hatt ca 40-50 medlemmer. Dette gjør at Sifa betyr mye for mange barn og unge i Farsund, både som formidler av sang og musikk, bibelhistorier og den kristne tro. Koret er på sitt beste når de fremfører jule- og påskespill til fullsatte gudstjenester i Frelserens kirke. Det å kombinere skuespill, korsang, dans og musikk ser ut til å treffe både hos barna som fremfører, barna som hører på og ikke minst også de voksne. LOS Fondet bidrar til at Sifa får markert jubileet på en måte som er en 25-åring verdig! I tillegg får koret midler til å kjøpe trådløse mikrofoner slik at barnas replikker i jule- og påskespillene kommer enda bedre frem og slik at fremføringen får et "proffere" preg.

Pernille, Mathias og Oliver Fjalsett, Arendal

Pernille ( 15 år), Mathias (11 år) og Oliver (7 år) er aktive innen sang og musikk. De har gitt ut to album og reiser rundt hele landet og avholder barnekor-seminarer og -konserter. Deres store utfordring er at barnekor ønsker  nytt materiell som de kan bruke, men på grunn av at salget av cder er mer eller mindre lik 0 for tiden er det vanskelig å skaffe de midlene som trengs for å dekke kostnadene til å produsere nye ting. LOS Fondet støtter med midler slik at de talentfulle søskena kan spille inn det nyeste materiellet sitt. 

April 2015:

Charlotte Amalie Andersen, 17, Kristiansand

Musikkglade Charlotte Amalie har drevet med musikk i mange år allerede selv om hun bare er 17 år. Hun har opptrådd på steder som Kilden, Pir 6 og Hos Naboen, og nå ønsker hun å ta steget videre mot hovedstaden for å opptre for et nytt publikum.

Charlotte Amalie får støtte til innspilling av to egenproduserte sanger.

Eldbjørg Trydal Rysstad, 8, Rysstad

Åtte år gamle Eldbjørg driver med sang og stev innen folkemusikk.  Hun imponerte LOS-Fondet juryen med et stev som søknad:
Med dette sender eg inn ein søknad om eg frå LOS Fondet kan få stønad. For eg vil drive med song og stev som for meg og andre ei glede gjev.
Rundt på kappleikar pæning kostar bå reise og opphald er store postar. Å pæning treng eg til stakk og skaut ska eg på scenen ver fin og staut.
Så positivt vil eg tru og håpe at de på søknaden min vil glåpe. Kver liten slant det i kassen dreg eg takksam er om de hjelpe meg.

Eldbjørg får støtte til å reise på kappleker og LOS-Fondet ønsker sangfuglen lykke til videre!

Fredrik Vegar Sundnes (DJ Sedika), 13, Lyngdal

Fredrik Vegar (13) driver med DJ-ing, musikkproduksjon og lydteknikk. Tross alderen jobber han allerede som lydtekniker og programleder i Ungdoms Timen i  Radio Lyngdal, og han startet skoleradioen på Å Barneskole. I 2014 kom han til UKM landsfestivalen som lydtekniker, og i år skal han til fylkesmønstringen som DJ med egenlagd musikk. Fredrik Vegar bruker mye av fritiden på mixing og produksjon, og nå får han støtte til å kjøpe inn ny laptop slik at han kan produsere låter uten "hakk i plata".

Kristiansand Gladiators, 12-15 år, Kristiansand

Kristiansand Gladiators ønsker å lage et stort juniorprogram i alderen 12-15 år. Utstyr er dyrt, så  klubben får støtte til å kjøpe inn utstyrssett. Kristiansand Gladiators gikk støtte fra LOS-Fondet for 10 år siden til samme formål, men den gang til U17 aldersgrupper. Støtten hjalp klubben med å starte lag den gang, og fem av spillerne fra U17-laget i 2005-06 var med å tok NM-gull for Gladiators Herrer i 2014. Nå krysser LOS Fondet fingrene for klubbens juniorprogram og ser ikke bort i fra at det blir nytt NM-gull.

RC Drifting, Lillesand

RC drifting er en stor hobby for mange ungdom som liker biler, skruing og fellesskap, men det koster en del å lage og vedlikeholde en bane. Lillesand RC drifting får derfor støtte til oppussing av lokale og teppe til banen.

Sirdal Fotball, Sirdal

For de som bor øverst i Sirdal er det 5 mil en vei for å komme til nærmeste fotballtrening. Dette ville tre ivrige foreldre øverst i dalen gjøre noe med. De har startet klubben Sirdal Fotball, med fotballtrening for årskullene 2007-2010. Klubben får støtte til å kjøpe inn utstyr som baller, kjegler og mål. Får å sparke i gang lagstemningen, inviterte LOS Fondet klubben på Start – VIF kamp på Sør Arena.

Yngres på Skjærnøy Kapell, Mandal

Annenhver uke samles rundt 20-25 ungdom på klubben Yngres i Skjærnøy Kapell. Her er det mye lek og gøy, men klubben manglet midler til å kjøpe inn utstyr til Fun-Battle. LOS Fondet hjelper til!

Vennesla Turløypeforening, Vennesla

Vennesla Turløypeforening arbeider blant annet for at barn og unge kan ferdes på egenhånd i skog og mark, å bli kjent i sitt nærmiljø. Derfor får de støtte til å skilte tur - og skiløypene rundt Naspe - og Moseidvarden samt Lauvåsløypa. Disse løypene bruker hele regionen både sommer som vinter, og ca 30.000 benytter denne muligheten en god vinter.

Sykehusklovnene til Barneavdelingen ved Sørlandet sykehus, Kristiansand

Dessverre er mange barn innlagt på Barneavdelingen ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. For å gjøre hverdagen på sykehuset lysere, kommer Sykehusklovnene til avdelingen i juni. Dette er en gledelig nyhet, da mange barn blomstrer opp i samspill med Sykehusklovnene og glemmer sin sykdom. Inger Mjøs og Merete Gulbrandsen (Trivsel for alle) jobber frivillig for å samle inn midler til å gjøre Sykehusklovnene til et permanent tilbud på barneavdelingen.

LOS-Fondet støtter med midler og håper barn med familie skal kunne få gode opplevelser midt oppe i alt det vanskelige de opplever.

Vågsbygd skolemusikkorps og Kristiansand Skolemusikkorps

Vågsbygd skolemusikkorps og Kristiansand Skolemusikkorps skal sammen reise til Oslo for å opptre under Gardens Dag 2015. Det er sjelden at skolekorps inviteres av Garden for å opptre på Gradens egen høytidsdag. Dette er en stor honnør til korpsene, ikke minst korpsbarna - som er i alderen 9-19 år. De har øvd inn et flott og avansert drill-nummer som skal vises fram under Gardens Dag.

Korpsene får støtte til Oslo-turen, og LOS Fondet ønsker lykke til på Gardens Dag!

Fant du ikke det du lette etter?