Februar og Mars 2015

Her er oversikt over vinnerene fra februar og mars 2015.

Hidra Fotballklubb, Hidrasund

Hidra er en liten øy med rundt 600 innbyggere der fotball er den største fritidsaktiviteten. Omlag 400 av Hidras innbyggere er medlem av Hidra Fotballklubb, øyas eneste bane er svært utslitt. Derfor holder fotballklubben på å lage ny kunstgressbane for spillere i alderen 6 – 13 år. LOS-Fondet bidrar til ferdigstilling av banen.

Grimstad FSK Sjø, Grimstad

Grimstad FSK Sjø er Aust-Agders eneste sjø-speidergruppe med ca 60 medlemmer.

For at gruppas dekksgutter og jenter skal kunne stige i gradene, må de lære seg vedlikehold av båtene og mye mer. Det passer fint, for med en haug av slitte seiljoller og patruljebåter er det nok å ta tak i. LOS-Fondet støtter Grimstad FSK Sjø med penger til å kjøpe inn velegnet verktøy til vedlikehold.

Lunar, Lillesand

Lunar er en frivillig organisasjon som jobber for et meningsfylt fritidstilbud for ungdommer mellom 13-21 år. Nå ønsker organisasjonen å dra på en tre-dagers hyttetur, hvor ungdommene har vært med på å planlegge, bestemme aktiviteter og temaer for denne helgen. Kommunikasjon, samarbeid, respekt og relasjon er gjennomgående grunntemaer på denne turen. Arbeid med disse grunntemaene skaper tilhørighet og trygghet som gir grobunn for andre positive verdier. LOS-Fondet bidrar med støtte til turen!

4H Aust-Agder, Arendal

Hvert år i september arrangerer 4H Aust-Agder "Gøy på Landet" - en dag fullt med aktiviteter for barnefamilier som hesteridning, hils på husdyrene, hopp i halmen, trillebårkjøring og fuglekassesnekring.

4H Aust-Agder får støtte til å lage en  "lekende biekube" til "Gøy på Landet", en slags labyrint-lek som i tillegg til skape aktivitet også kan brukes til å fortelle litt om pollinering og den viktige jobben biene har. 

Katarina Egebakken/Dartgruppe på Moonlight ungdomsklubb, Vennesla

16 år gamle Katarina har vært aktiv på ungdomsklubben Moonlight i flere år. Hun har lenge drevet med dart, og hun har fått bedre karakterer i matte gjennom regnesystemet en bruker når en spiller. Nå ønsker hun å starte opp en dart-gruppe på ungdomsklubben, og LOS-Fondet bidrar nå med midler til innkjøp av dartskiver, flights, bakstykke og piler.

Agder Parkour, Kristiansand

Agder Parkour får støtte til et prosjekt som heter "secret mission"! I april offentliggjøres det hemmeligholdte prosjektet, og klubben kan love at de da kommer til å by på spenstige nyheter! LOS-Fondet følger spent med.

Keyanna Viray, Kristiansand

Keyanna fra Kristiansand får støtte til å utvikle sangtalentet, og gleder seg veldig til å begynne med sangtimer.

Torridal Fredagsdisko, Kristiansand

Torridal Fredagsdisko arrangeres en gang i måneden og er for alle barn fra Strai og Mosby i barneskolen. Tiltaket er veldig populært i bygda og samler vanligvis ca 150 barn. Diskoen er avhengig av musikk og lysanlegg som fungerer, men med utstyr av eldre årgang trengs en oppgradering! LOS-Fondet hjelper til å realisere dette.


Februar 2015:

John Hallvard B. Kjelleberg, Valle

15 år gamle John Hallvard B. Kjelleberg fra Valle er trolig en av Setesdals driftigste ungdommer. Han digger snømåking, og har allerede kjøpt inn traktor til dette. Nå lengter han etter dagen han fyller 16 år og kan ta traktorlappen. Han støtte til å kjøpe inn snøfreser til traktoren, slik at han er klar for neste vinters snøfall.

Francke-jentene, Voie-byen, Kristiansand

Tuva (t.v.) og Mia Francke fra Kristiansand har fått støtte fra LOS Fondet til å spille inn en ny sang og video.
Etter å ha fått 1,3 millioner visninger på YouTube, er Mia (11) og Tuva (14) Francke tilbake i studio for å spille inn en ny sang.

Med støtte fra LOS Fondet har jentene plukket ut en sang av Sara Jørundland Berg fra Kristiansand. Sangen spilles inn i Lydbølgen studio, der YouTube-eventyret startet, slik det også gjorde for den unge sørlandsartisten Lila et år tidligere.

- Mia og Tuva er helt fantastiske jenter. Vi har hatt en del barn innom studioet, men det er veldig sjeldent vi hører så gode stemmer i så små kropper, sier Øystein Aamodt i Lydbølgen studio.

Aktivitetsdagen, IL Vindbjart, Vennesla

Over 100 "godt voksne pensjonister" organisert under IL Vindbjart arrangerer aktivitetsdag for alle 7 skolene i Vennesla for barn i alderen 10-12 år. Arrangørene trenger skilt til de forskjellige arenaene, så LOS-Fondet hjelper med å realisere dette.

Arendals Seilforening, Arendal

Arendals Seilforening (ASF) er tildelt VM for Europajolle i 2015 utenfor Merdø og Hoveodden. Flere unge seilere fra ASF håper å kvalifisere seg til mesterskapet i en av landets beste regattabaner ute i havgapet. LOS-Fondet støtter seilforeningen, og beløpet skal gå til sosiale sammenkomster, utstyr til regattabanen og til sikkerhetsutstyr.

Vi gleder oss til VM 13. – 25. juli!

Dølemo Idrettslag, Arendal 

Dølemo Idrettslag er et breddeidrettslag med satsning på barn og unge. Lagets mål er å kunne tilby alle klubbens yngre og aktive gratis klubbtøy av den nye kolleksjonen, og LOS-Fondet bidrar til dette.

Hægebostad IL, Hægebostad

Ungdomsgruppa i Hægebostad IL driver med all-idrett en time hver torsdag kveld. Nå ønsker de å bytte ut treningssalen med noe mer actionfylt! Ungdommene får støtte til å reise til TrollAktiv på Evje for fart og spenning!

Kristiansand Sjakklubbs Ungdom, Kristiansand

Kristiansand Sjakklubb vokser fort, og mange barn og unge deltar. Nå ønsker ungdommen å arrangere en helg med eksterne instruktører, der står John Ludvig Hammer øverst på ønskelista. LOS-Fondet støtter de ivrige sjakkspillerne slik at de kan utvikle talentene med en dyktig instruktør. 

Lista Bølgerytterforening, Lista

Nyoppstartede Lista bølgerytterforening får støtte til seilbrettutstyr. Utstyret skal brukes til faste ukentlige treninger for barn og ungdom.

Sirkusleir på Åmli, Bettina Suckow, Åmli

Bettina Suckow har tatt initiativ til sirkusleir på Åmli, der de deltakende barna skal få prøve seg i klovneri, akrobatikk og mye annet spennende! Hun har leid inn to profesjonelle sirkusinstruktører, og LOS-Fondet hjelper til med å dekke utgiftene. Vi håper sirkusleiren i mars blir en suksess!

Bordun Spelemannslag, Vegårshei med omegn

Reinlendere, riller, valser og masurkaer forbinder mange med trekkspill og felemusikk utført av godt voksne menn – men gjengen i juniorgruppa til Bordun Spelemannslag er alt annet en gamle! I to år har juniorgruppa bestående av syv barn mellom 12 – 15 år øvd jevnlig på hardingfele.

Nå får de støtte fra LOS-Fondet til å delta på Setesdalskappleiken og landskappleiken, der de skal sørge for at publikum får høre skikkelig sørlandsmusikk. 

Fant du ikke det du lette etter?