Vinnere i desember

Over 200 søknader var sendt LOS Fondet innen søknadsfristen 1. desember, og juryen har gitt følgende støtte denne måneden:

60.000 kroner - First LEGO League Agder
First LEGO League er en teknologiturnering for barn og unge i alderen 6 til 16 år. Målet med arrangementet er å bidra til økt interesse for realfag og teknologi gjennom å utfordre deltakerne gjennom reelle problemstillinger og med arbeidsmetoder som brukes i det virkelige arbeidslivet. Et flott tilbud til unge som vil utforske teknologi på en spennende måte, mener juryen i LOS Fondet.

 

40.000 kroner - Agder Fotballkrets
Kretsen har i dag ca. 800 lag i barnefotballen i Aust- og Vest-Agder. Her er det ca. 1000 trenere, og de fleste av disse trenerne er foreldre som mangler trenerutdanning. Med støtte fra LOS Fondet ønsker Agder Fotballkrets å tilby gratis trenerutdanning for alle disse. Planen er at det gjennomføres ca. 50 trenerkurs ute i klubbene i 2017.
Les mer om gratis fotballkurs for foreldretrenere.

 

 

20.000 kroner - Hovden Mini Tour barneskirenn
Hovden Sportsklubb og Bykle Idrettslag står bak arrangementet Hovden Tour. I 2017 ønsker de å involvere de aller yngste skiløperne, og vil arrangere et eget barneskirenn i vinterferien i samarbeid med Destinasjon Hovden. Rennet blir i Hovden sentrum, med gratis deltaking for alle barn og premier til alle. LOS Fondet støtter rekruttering til skisporten.

 

10.000 kroner - Mathias Schwaiger Pearson
Mathias er cellist, går første året på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole. Han satser på en karriere som cellist, og The Oxford Cello School er en av hans drømmer. Mathias øver mye hver dag, og er blant annet med på Kilden lørdagsskole, talentutviklingsprogram, og NUSO, Norsk Ungdomssymfoniorkester. LOS Fondet ønsker ham lykke til i musikk-karrieren.
Les mer om cello-talentet Mathias Schwaiger Pearson.

 

 

10.000 kroner - Sørild Friidrettsklubb
Sørild Friidrettsklubb bygger sin egen friidrettshall som står ferdig i juli 2017. Dette er et stort løft for klubben, som nå vil få gode treningsforhold hele året. Friidrettsklubben får støtte fra LOS Fondet til innkjøp av friidrettspakker for barn fra 6 -12 års alder og matter, spenstkasser til ungdom i alderen 13-18 år.

 

10.000 kroner - Teknofilus
Teknofilus i Søgne driver frivillig og gratis kveldsundervisning i teknologi og realfag for barn i 5. til 7. klasse. Foreningen får støtte fra LOS Fondet til innkjøp av utstyr og materiell, slik at de kan utvikle tilbudet og kjøre nye kurs for barn og unge i 2017. Les mer om Teknofilus som får elever til å digge matte her.

Fant du ikke det du lette etter?