Nora i lære hos verdensstjerne

Å bli skrytt opp i skyene av selveste Solveig Kringlebotn, er ikke alle tenåringer forunt. Nå vil Nora Strømme bruke pengene hun fikk av LOS Fondet til flere sangtimer med den verdensberømte sopranen.

– Av Solveig Kringlebotn fikk jeg høre at stemmen min var høy sopran, men at jeg har potensial til en enda kraftigere og høyere stemme, og at jeg for all del måtte fortsette å synge, sier Nora (14).

Søgne-jenta var 10 år gammel da hun begynte med sang på Søgne kulturskole, med Anne Risnes Torvik som sangpedagog.

– Den progresjonen Nora har hatt siden starten tror jeg ikke jeg har sett hos noen andre elever. Hun har en moden stemme og rett og slett kjempedyktig til å være så ung, forteller Torvik.

Karate og piano
Nylig deltok Nora på festivalen Ung Klassisk hvor hun stakk av med seieren i sin klasse. Det ga mersmak og motivasjon til å stå på videre.

– For å lykkes med sang må du jobbe knallhardt, det holder ikke å bare være god. Nå skal jeg fullføre videregående skole, så får vi se hvor veien går videre. Jeg kunne godt tenke meg å bli forsker eller lege, men det er også mye mulig at jeg satser på en sangkarriere. Vi får se, smiler Nora.

14-åringen driver for øvrig med karate, og hun trener tre ganger i uka. Hun får også klemt inn en pianotime hver mandag,og som om ikke det var nok:

– Annenhver helg går jeg også på lørdagsskole for unge talenter i Kilden. Det var her jeg møtte Kringlebotn. Hun er utrolig inspirerende og livlig, og jeg har lært meg mye om klang og bruk av stemmen, forteller Nora.

Beste gaven
Til 14-årsdagen i mai fikk hun en time med den verdensberømte operastjernen i bursdagsgave av moren. Ved LOS Fondets utdeling nå i juni fikk det unge sangtalentet 10.000 kroner i støtte til å utvikle seg videre.

– Pengene jeg har fått av LOS Fondet skal jeg bruke på enda flere timer med Kringlebotn. Jeg har også spart opp litt selv. Sannsynligvis begynner jeg å gå i lære til høsten, sier Nora, som skal bruke sommerferien til å øve enda mer.

Og drømmerollen?

– Helt klart Nattens dronning i Tryllefløyten. Det er en veldig krevende rolle, så jeg må nok øve sykt mye før det blir en realitet. Men det er jo bare fint å ha noe å strekke seg etter, sier Nora.

Fant du ikke det du lette etter?