Vinnere desember 2017

Juryen har gjennomgått nye innkomne søknader, og følgende har fått støtte i desember:

60.000 kroner: AgderLAN

AgderLAN er en frivillig organisasjon som arrangerer et såkalt LAN party for ungdom i vinterferien hvert år. På arrangementet deltar rundt 400 ungdommer, og det hentes inn over 50 frivillige. LAN party startet i sin tid som et rent gaming-konsept, men AgderLAN har i tillegg ønsket å fokusere mer og mer på ungdommen, eventet i sin helhet og samholdet. På arrangementet i februar 2018 er målet å gi ungdommen en mulighet til å komme i gang med programmering, og få en interesse for dette. Vi opplever stadig at de unge har lyst til å lære om programmering, men ikke vet helt hvordan de skal komme i gang. De siste årene har AgderLAN utvidet med både kreative konkurranser, Cosplay, Workshops, utendørs fotball-cup og mye scene aktivitet med såkalt «fun & games». De har i år også invitert elever fra Elektronikk/Data og Media/Kommunikasjon på Sam Eyde Videregående skole til å delta som crew under Nettverk og Produksjon. Les mer om AgderLAN her.

 

40.000 kroner: Tour des Fjords – barneritt

Tour des Fjords barneritt blir i 2018 arrangert for sjette år på rad. Barnerittet er for barn i alderen 2-12 år og skal arrangeres på alle start- og målsteder der proffrittet Tour des Fjords er. Det vil si Lindesnes, Grimstad, Risør, Kristiansand, Farsund og Egersund. Målet for barnerittene er å spre sykleglede, samt glede av å holde seg i aktivitet. Det er gøy å sykle, og det håper LOS Fondet også barna får erfare. Les mer om barnerittet i Tour des Fjords her.

 

20.000 kroner: Herefoss utvikling - badeplass på Herefoss

Herefoss utvikling ønsker å lage strand og badeplass til alle ungene i bygda. Flytebrygge med stupebrett, flytende trampoline og et flytende klatretårn er noe av det som står på ønskelisten. Her skal det lages en ny samlingsplass for alle i bygda, og LOS Fondet støtter initiativet som også skal realiseres med en stor porsjon dugnad.

 

10.000 kroner: Vinterfestivalen i Arendal – snøkanon

Arendal Vinterfestival arrangerer skirenn for barn i Arendal sentrum i slutten av januar hvert år. Nok snø til arrangementet har tidvis vært et problem, og Vinterfestivalen ønsker derfor å kjøpe en enkel snøkanon for å sikre seg et grunnlag for skirenn. Før og etter Arendal Vinterfestivals bruk av snøkanonen vil den kunne benyttes av barnehagene i kommunen.

Les mer om Arendal vinterfestival her.

 

10.000 kroner: Risør Fotballklubb – PU-laget

Risør fotballklubbs lag for spillere med psykisk utviklingshemming – Stjernelaget – får støtte fra LOS Fondet til drakter og utstyr. Laget ble etablert tidligere i år, og består av spillere i alle aldre. Laget er et samarbeid mellom Risør, Gjerstad, Vegårshei og Tvedestrand, og har i år deltatt på flere turneringer. Les mer om PU-laget her.

 

10.000 kroner: Bendik Liltved Hoel

Bendik er 14 år og driver med freestyle fotballtriksing. Dette er en ny voksende idrettsgren, og denne sporten krever mye reising, både når det gjelder freestyle treningsleirer og konkurranser. Det er er viktig at de unge freestyleutøverne møtes for samhold, utvikling og motivasjon, og Bendik får støtte fra LOS Fondet til å satse videre på idretten sin.
Les mer om Bendik her.

Fant du ikke det du lette etter?