Vinnere i mai 2017

Juryen har gjennomgått nye innkomne søknader, og følgende har fått støtte i mai:

60.000 kroner - Farsund sykkelklubbFarsund Sykleklubb ble etablert i 2015 og har allerede 115 medlemmer.  For å kunne starte en barne- og ungdomssatsning anlegges nå terrengsykkelbane i Alcoa Miljøpark. Banen er ferdigstilt i juni og til høsten vil de være organisert trening for barn og ungdom. Barnerittet i forbindelse med Farsund Sykkelfestival 6. mai viser at det er et godt rekrutteringsgrunnlag.  - Støtten fra LOS Fondet er med å gi oss en fantastisk god start på barne – og ungdomsarbeidet i klubben og ytterligere befeste sykkelsporten i Farsund.  Barn og ungdom vil få et nytt tilbud med fart, spenning og nærhet til natur.  Dette er nå vår fremste prioritet, sier Per Tønnessen, leder i Farsund Sykkelklubb.

 

40.000 kroner - Arendal SeilforeningArendal Seilforening har et nystartet prosjekt med tomannsjoller for ungdommer mellom 12-15 år. Tilbudet er et lavterskeltilbud som er åpent for alle, og det har nå blitt så populært at foreningen nå har flere seilere enn vi har båter. Med støtte fra LOS Fondet kan foreningen få tak i flere båter slik at alle får være med. Hovedmålet med prosjektet er at ungdommene skal bli trygge på sjøen, lære seg sjøvett, og bli glade i naturen rundt seg.

 

20.000 kroner - Froland Skytterlag

Froland skytterlag opplever stor interesse for sitt tilbud, og har nå vel 30 ungdoms skyttere. Den klassen det er mest vekst i er nybegynner ungdom. 26 unge skytter er nå faste som er på stevner. Ungdommene som deltar på feltstevner og banestevner er underlagt strenge krav til sikkerhet, og ungdom får utfolde seg med noe de mester. Mestringsfølelse er viktig for alle, og skytterlaget får støtte fra LOS Fondet til å videreutvikle tilbudet til de unge.

 

10.000 kroner - Johannes Hope, Søgne

Johannes Hope er 17 år, og har vært aktiv svømmer i KSA/Team Sør i fire år. Han har allerede satt flere kretsrekorder, fått individuell bronse i jr. NM og er ranket topp tre i fire øvelser nasjonalt, og er topp i Agder uansett årsklasse i tre disipliner.  Nå trener Johannes målbevisst frem mot individuell medalje i Jr.-NM i Trondheim i juli. Støtte fra LOS Fondet vil gå til å dekke utgifter til treningsleirer og stevner.

 

10.000 kroner - Flekkerøy BK Sjøspeidere, Kristiansand

Flekkerøy BK Sjøspeidere opplever stor aktivitet og teller nå over 110 speidere. Speidergruppen driver opplæring i sjøvett og er mye på sjøen i båt. Sentralt i arbeidet står en 35 fots Colin Archer seilskøyte, som nå oppgraderes med mye nytt utstyr for å kunne være en trygg båt å bruke i dette arbeidet. Støtten fra LOS Fondet vil være med å finansiere innkjøp av blant annet redningsflåte, nødsignalpakke til havseilas, nødpeilesender, håndholdt vhf sett, og redningsvester med sele og sikkerhetsline.

 

10.000 kroner - Borhaug musikkorps, Farsund

Korpset feirer 50 år i år, og er ett av Norges største musikkorps med over 50 medlemmer i alderen 9-18 år. Dette er ganske unikt, med tanke på at skolen i bygda har 120 elever. Jubileet skal selvfølgelig feires, og de andre korpsene i kommunen er invitert til stor festkonsert. Her blir det innspilling av jubileums-CD, og en flott konsertopplevelse. Det blir og så festmiddag og medaljer til alle musikantene. LOS Fondet støtter jubileumsmarkeringen.

 

Fant du ikke det du lette etter?