Vinnere i mars 2017

Juryen har gått gjennom årets første søknader og gitt følgende støtte:

60 000 kroner - Bratt friluftsliv - Barnas seter, Brokke i Setesdal


I samarbeid med lokal forening og konseptet Barnas øy, ønsker Bratt Friluftsliv å etablere Barnas Seter på Brokkestøylen i Setesdal. Barnas Seter skal ha fokus på aktivt liv, matlaging, aktiviteter og fjellopplevelser for barn og unge. Tilbudet tilrettelegges for at flere barn med ulik bakgrunn får viktige og varige mestringsopplevelser med utgangspunkt i Setesdalen. Målet er at barna også skal være med og drive Brokkestøylen gjennom hele sommeren. Opplevelser om livet på landet og i fjellet står sentralt. LOS Fondet ønsker lykke til med dette spennende prosjektet.


40 000 kroner - Oskar Myrestøl Johansson, Grimstad


Oskar er 15 år, og driver med landeveissykling på høyeste nasjonale og internasjonale nivå. Han har som første utøver fått plass i Team Sparebanken Sør sitt prosjekt "unge sykkeltalenter på Sørlandet". Støtten fra LOS Fondet skal brukes til nytt utstyr og treningssamlinger. Oskar ble Ungdomsmester i landeveissykling (15-årsklassen) i 2016. Sesongens mål er å forsvare ungdomsmestertittelen, og få flest mulig seire på ulike etapperitt i Danmark, Sverige og Nederland.
Les mer om Oskar som vil bli verdens beste spurter.


20 000 kroner - KIF Friidrett, Kristiansand


KIF Friidrett arrangerer Quartleker på Kristiansand Stadion 25.- 28.mai. Dette er klubbens store friidrettsarrangement, hvor man ønsker å få frem barneidretten og friidrettsmiljøet ved å samle hele familien her på Sørlandet. Målet er å bli en årlig idrettsfestival tilrettelagt for alle. Arrangementet har en ambisjon om å være en National begivenhet innen friidrett og mosjonsmiljøet. Fortrinnsvis barn og unge innen topp og bredde. 


10 000 kroner - Frida Berntsen og Emilie Olimstad, Åmli


Frida Berntsen og Emilie Olimstad er to unge jentene på 15 og 16 år fra Åmli som satser for fullt på sandvolleyball. Det store målet er ungdoms OL i 2018 i Argentina. På grunn av vinteren her i Norge, blir det mange samlinger i sydligere strøk gjennom vinteren. Det får de nå støtte til fra LOS Fondet. Begge jentene har allerede gjort seg bemerket i volleyball Norge, med mange NM gull, nordiske medaljer og 5. plass i VM.
Les mer og Frida og Emilie som drømmer om OL-deltakelse.


10 000 kroner - Mekkeklubben Rosseland Bedehus, Songdalen


Mekkeklubb for ungdom i alderen 13-18 år med tilhørighet på Rosseland bedehus er startet opp etter å ha vert nede i tre år. Med støtte fra LOS Fondet kan mekkeklubben få oppdatert verkstedet med nytt utstyr. Det trengs både håndverktøy, verktøyskrin, kompressor med tilbehør, løftebukk til mopeder og motorsykler, samt litt sveiseutstyr . Målet er å lære ungdommene å mekke og  fikse ting selv.  Les mer om Mekkeklubben her


10 000 kroner - Justvik Speidergruppe / Kristiansand FSK speidergruppe, Kristiansand
Speidergruppene får støtte fra LOS Fondet til prosjektet fornybar energi. Her skal de blant annet anskaffe seg solcelleanlegg til bruk på leirer og turer. Formålet med dette er å lære speiderne om fornybar energi og bruke anlegget til praktiske formål. Speiderne skal også ha med seg anlegget på leirer og turer.

Fant du ikke det du lette etter?