Vinnere mai

60.000 kroner: Idrettsleiren – Arendalidrettsleiren_arendal.pngIdrettsleiren på Hove er Norges største og eldste allidrettsleir, som arrangeres for 68 året nå i 2018. Arrangementet er for barn og unge i alderen 11 – 17 år, og samler opp mot 30 ulike idretter på en og samme leir. Deltagerne sover og bor i telt, spiser, trener og lever ute på Hove leirområde i Arendal i en uke. Bredden i aktiviteter er stort, og inkluderer ridning, fotball, volleyball, wakeboard, klatring, dans og freerun for å nevne noen. Leiren er for både nybegynnere og viderekommende. De siste tre årene har ungdom sluppet mer og mer til i planleggings- og gjennomføringsfasen på Idrettsleiren. Målsettingen er å lage en leir for ungdom og av ungdom, og utfordre ungdom til å ta samfunnsansvar.  For å kunne øke kapasiteten på leiren, må også sikkerheten rundt Idrettsleiren økes. Idrettsleiren får støtte fra LOS Fondet til Sikkerhetsprosjektet, som også har et nært og godt samarbeid med politi, brann og helsevesen. Økt trygghet og sikkerhet gir mulighet for enda flere deltakere.

40.000 kroner: Girl Tech Fest - Kristiansand
Girl Tech Fest er et årlig teknologiarrangement for jenter, som har som formål å inspirere flere jenter til å søke seg til teknologifag etter videregående. Siden interessen for teknologi gjerne starter i ung alder, er målgruppa satt til 3. til 5. klasse på barneskolen.  Kristiansand folkebibliotek deltok på dette prosjektet for første gang høsten 2017. Vel 80 jenter fra skoler i Kristiansands- og Lillesandsområdet fikk prøve seg på fire stasjoner med ulikt innhold, levert av Vitensenteret Sørlandet. Basert på fjorårets suksess, håper Girl Tech Fest å trekke enda flere jenter til arrangementet i år. Girl Tech Fest får støtte fra LOS Fondet til å utvide arrangementet og innkjøp av teknisk utstyr for gode aktiviteter for alle deltakerne.

20.000 kroner : Froland Skiskyttergruppe
Marte Olsbu har skapt stor interesse for skiskyting på Sørlandet, og ikke minst er interessen i hennes egen klubb stor. Froland skiskyttergruppe har nå hele 53 aktive medlemmer, og pågangen til gruppa bare øker. En fantastisk foreldregruppe legger ned en stor dugnadsinnsats for å legge forholdene til rette for alle nye. Selv om de fleste har egne våpen, har klubben også noen til utlån. Klubben får støtte fra LOS Fondet til fornying av disse og hjelp til å få med seg nye som vil satse på skiskyting.

10.000 kroner : Mandal Volleyballklubb
mandal_volleballklubb.png
Mandal Volleyballklubb har sandvolleyballbaner på stranda Lordens ved Risøbank i Mandal. Nettene står oppe hele sommeren for almen benyttelse, og er et flott sted for oss å trene for klubbens medlemmer. Klubben får støtte fra LOS Fondet til kjøp av nye og mer solide nett og oppsett. Klubben har i dag ca. 50 unge under 18 år som medlemmer. Tiltaket det gis støtte til favner langt flere enn klubbens medlemmer. I Mandal betegnes Lordens som en liten perle av en strand, og sandvolleyballbanene her er godt i bruk hele sommeren.

10.000 kroner : Grimstad Seilforeninggrimstad_seilforening.png
Grimstad Seilforening opplever stor interesse for deres tilbud. Foreningen har de de siste årene fått ny jollebu, og får støtte fra LOS Fondet til å øke aktiviteten på Grooseneset ytterligere. Foreningen ønsker å tilby Grimstads innbyggere muligheten til å delta i seilsport som paddleboard, brettseiling, kjølbåtseiling og jolleseiling, slik at de kan opprettholde og videreutvikle aktiviteten ved vannet.

10.000 kroner : Søren Wærenskjold – Mandal
Søren Wærenskjold er en av våre mange unge sykkeltalenter, og kommer fra Mandal. Han startet med sykling da han var 12 år, og går nå andre året på Norges Toppidretts Gymnas i Bærum. Helt siden starten har han trent målbevisst, og fikk i fjor fast plass på det norske juniorlandslaget.  Som første års junior kjørte han inn en rekke sterke resultater i fjorårssesongen, blant annet vant han gaterittet i juniorklassen under NM og sølv i EM fellesstart. Mandal-gutten har en spennende sesong som siste års juniorsyklist foran seg, og får støtte fra LOS Fondet til å utvikle seg videre som syklist.