Vinnere i desember

Nok en gang har juryen gjennomgått mange gode søknader. LOS Fondet innvilger totalt 225.000 kroner i støtte til følgende lag, foreninger og enkeltpersoner for desember 2019:

Nok en gang har juryen gjennomgått mange gode søknader. LOS Fondet innvilger totalt 225.000 kroner i støtte til følgende lag, foreninger og enkeltpersoner for desember 2019:

60 000 kroner: Lillesand Seilforening - jollegruppaseilforening.jpg
Lillesand Seilforening er hovedvinner i tildelingen fra LOS Fondet i desember. De mottar 60 000 kroner som skal brukes til å kjøpe nye treningsseil, en ny Optimist-jolle, samt hjelmer til nybegynnere.

Jollegruppa består av barn mellom 8 og 18 år som lærer å seile i alle typer vind og vær. Med slagordet Seiling for alle ønsker klubben å være tilgjengelig for alle som har lyst til å seile. Alle barna får tildelt sin egen båt som de får ansvar for og må passe godt på gjennom hele sesongen.


40 0000 kroner: Barnas Stasjon Mandal
Barnas Stasjon i Mandal vil med støtten fra LOS Fondet lage en kreativ uteplass, en grønn lunge, som vil være med på å gi familiene som bruker stasjonen gode opplevelser og impulser.

Barnas Stasjon er et tiltak for familier i sårbare livssituasjoner, med barn fra 0 til 12 år, samt gravide.
Det er et lavterskeltilbud med høy tverrfaglig kompetanse og et trygt møtested der barns fysiske og psykiske helse, utvikling og velferd står i fokus. Alle tilbudene er gratis, og det er ikke behov for henvisning.

Barnas Stasjon i Mandal er etablert i 2019 og drives av Blå Kors.


25 000 kroner: Fløy Ski
Fløy Ski mottar 25 000 kroner fra LOS Fondet. Den unge skiklubben har fokus på gleden over å gå på ski med mottoet Gøyere - Raskere.

Klubben vil bruke pengene på gratis utlån av utstyr som bidrar til å senke terskelen for å delta. Klubben med rundt 60 medlemmer har de siste årene bidratt til å bygge Flerbruksløype på Flekkerøy, som ble åpnet sommeren 2018. Klubben er opptatt av at alle skal få mulighet til å være med, og har derfor rulleski til utlån for medlemmene på trening og arrangementer.


25 000 kroner: Aust-Agder krets, Norges Speiderforbund
Speiderkretsen mottar 25 000 kroner fra LOS Fondet. Pengene skal brukes til å kjøpe inn en skaphenger som speiderne trenger for å kunne frakte alt utstyret de har til og fra alle aktiviteter. Å dra på turer og leirer er en sentral del av å være speider – og med den nye hengere kan de enklere beskytte utstyret mot vær og vind, samt enklere kunne frakte utstyret mellom alle aktivitetene.

Hengeren skal være tilgjengelig for lån for de 14 speidergruppene i kretsen, som har over 600 medlemmer i Aust-Agder.


25 000 kroner: Thomas Linnebo Mollestad, langrenn
LOS Fondet deler ut 25 000 kroner til langrennstalentet Thomas Linnebo Mollestad. 16-åringen, som til daglig er elev ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG), har flere gode resultater de siste 2 årene, blant annet med seier i Hovedlandsrennet 7,5 km på Gålå i mars 2019.

Thomas går for Oddersjaa og trener ukentlig med klubben. I tillegg blir han fulgt opp av langrennstrener på skolen, samt får oppfølging av Olympiatoppen Sør. Vi ønsker lykke til med årets sesong og den videre satsingen!


10 000 kroner: Regine Langefoss Krüger, kickboksing
LOS Fondet deler ut 10 000 kroner til 17-åringen Regine Langefoss Krüger, en talentfull kickbokser fra Grimstad. Siden hun startet kickboksing for tre år siden, har hun tatt store steg og har som mål å bli mester i sin klasse i Norge, samt å kvalifisere seg til VM 2020 i Serbia.

Vi ønsker lykke til med den videre satsingen.


10 000 kroner: Julie Bjerga, sykkel
14 år gamle Julie Bjerga fra Froland ønsker å utvikle seg som syklist og får støtte fra LOS Fondet til å kjøpe nytt utstyr. Hun har som mål å komme inn på NTG (Norges Toppidrettsgymnas) og videre satse på å bli toppsyklist.

I fjor ble hun dobbelt regionmester i både tempo og fellesstart, og det største målet for sesongen er å vinne UM. Julie Bjerga sykler for Grimstad Sykkelklubb.
Vi ønsker lykke til med den videre satsingen.


10 000 kroner: Ole Einar Ueland, svømming
LOS Fondet gir 10 000 kroner til svømmetalentet Ole Einar Ueland fra Lillesand, som i løpet av de tre siste årene har vunnet flere årsklassemesterskap i kort- og langbane. Han svømmer for Team sør/KSA og trener opp mot 23 timer i uka.

Han mottar støtte for å kunne dra på treningsleir for å kunne optimalisere treningen. Vi ønsker lykke til med den videre satsingen.


10 000 kroner: Farsund Svømmeklubb
LOS Fondet deler ut 10 000 kroner til Farsund svømmeklubb. Klubben arrangerer hvert halvår svømmekurs for barn i alderen 2 - 12 år, og skal bruke midlene til å fornye deler av utstyret som brukes i svømmeopplæringen.

Svømmeklubben er opptatt av å holde kursprisene på et lavt nivå, slik at flest mulig har anledning til å delta og bli trygge svømmere.


10 000 kroner: Vegårshei Frivilligsentral
LOS Fondet deler ut 10 000 kroner til Vegårshei Frivilligsentral, som med sine 50 frivillige medarbeidere er en viktig aktør i lokalsamfunnet. Midlene fra fondet går til innkjøp av utstyr til fjellturer og skogsturer. Frivilligsentralen samarbeider med det lokale biblioteket, og skal bruke lånekortet til å registrere utlån av utstyret.


Vi gratulerer alle vinnerne av LOS Fondet desember 2019 :)
Nye muligheter kommer i mars 2020.