Jonas Carlsson, skater

image

Kristiansandsgutten Jonas Carlsson (16 år) er allerede blant landet beste skatere, men nå har han søkt LOS Fondet for å kunne reise til USA for å trene og konkurrere med de beste i verden.

- Skatingen er lidenskapen min, og jeg vil gjerne utvikle meg videre. Derfor ønsker jeg å bruke støtten fra LOS Fondet til å reise på konkurranser i utlandet, blant annet til USA, sier Jonas. 

Jonas var bare 12 år første gang han ble Norgesmester for junior, og som 15-åring vant han NM-gull for seniorer i Street Skateboarding. Han er også den yngste utøveren på skatelandslaget, men nå vil han bli enda bedre.

- Jeg drømmer om å representere Norge i internasjonale mesterskap og om å bli profesjonell skater. For å bli så god som mulig bør jeg skate med de beste skaterne i verden. Mange av dem holder til i California i USA, hvor det er sol hele året, forklarer han.

Skating kommer på programmet for første gang under OL i Tokyo 2020. Jonas sitt mål er å kvalifisere seg til sommer-OL i Paris 2024. 16-åringen, som går i andre klasse på KKG, har skatet siden han var 4 år gammel. Han fikk sin første sponsor som 11-åring, og under en tur til Barcelona da han var 12 år, ble han oppdaget av brettmerket Jart Skateboards. Da han var 13 år ble NIKE oppmerksom på unggutten, og i dag er han ranket som nummer 77 i verden for Street Skateboarding.

Avstemmingen er avsluttet.