Rytmisk gymnastikk KTF

image

Rytmisk gymnastikk-gruppa til Kristiansands Turnforening har søkt LOS Fondet om penger til nytt RG-teppe. Dagens teppe er så slitt av klubben ikke lenger får arrangere stevner på det. 

- Det er nødvendig med riktig underlag for å kunne forberede oss til konkurranser og oppvisninger. Det er også viktig for å unngå belastningsskader, men teppet vi har nå er helt nedslitt, forteller Maria Heidenberg Lund som er hovedtrener for rytmisk gymnastikk-utøverne i turnforeningen.

RG-gruppen består av 25 jenter mellom 8 – 13 år, men gruppen er i vekst og det satses både som tropp og for å utvikle individuelle utøvere. Jentene deltar i Norgescup, og målet er å kunne arrangere RG-stevner i Kristiansand.

- Siden vi ikke har et godkjent RG-teppe så får vi heller ikke arrangere stevner her, og det dårlige underlaget øker dessverre risikoen for at noen faller og slår seg, sier Heidenberg Lund.

I 2018 arrangerte klubben sitt første stevne på ni år, men da fikk de låne et godkjent teppe av en annen klubb. Et nytt og spesialtilpasset RG-teppe koster mellom 100.000 og 150.000 kroner.

- Teppet vil også kunne brukes av andre av turnforeningens breddegrupper, også de helt yngste barna, og nå håper vi at LOS Fondet kan hjelpe oss med å realisere drømmen om et nytt RG-teppe.

Avstemmingen er avsluttet.