Skattkammeret, Kirkens Bymisjon Arendal

image

Skattkammeret Arendal låner bort sports- og fritidsutstyr til barn og unge. Nå har de søkt LOS Fondet for å kunne kjøpe mer utstyr, slik at flere skal få glede av gratistilbudet og nyte friluftslivets gleder.  

- Vi ønsker at alle de 10 000 som er barn og unge i Arendal skal få mulighet til å låne utstyr hos oss. Midlene vi har søkt om, ønsker vi å bruke til å kjøpe campingutstyr, SUP-brett, kano og hengekøyer. Det er jo fint om mange kan få prøve slikt utstyr i naturen uten at de må kjøpe det selv, sier Anne Marit Haslund, prosjektleder i Skattkammeret Arendal.

Det er Kirkens Bymisjon som står bak Skattkammeret, og tanken er at gratis utlån skal være med på å utjevne sosiale ulikheter. Men det gjøres også av rent miljøhensyn, for hvem trenger en egen hengekøye som kanskje bare brukes en gang i året?

- Det er gledelig å se det store miljøengasjementet rundt gjenbruk, spesielt blant de unge.

Hun forteller videre at ingen skal føle det stigmatiserende å låne utstyr av Skattkammeret, og at de er opptatt av å tilby skikkelig utstyr av god kvalitet.

- Det å få barn og unge til å være aktive og drive friluftsliv er også viktig i folkehelseperspektiv. Men uansett hva som er årsaken til at folk ønsker å låne utstyr hos oss, er de velkomne, sier Haslund.