Vinnere i mars

60 000 kroner: Grimstad Kickboxingklubb

Grimstad Kickboxingklubb er en inkluderende klubb som har mye å tilby til lokalsamfunnet med engasjerte trenere, utøvere og foreldre. Klubben fokuserer på barn og unge utøvere i en sunn idrett, hvor det fra starten av fokuseres mye på lek, koordinasjon, enkle teknikker og respekt for hverandre.Klubben ønsker å få på plass et større og bredere tilbud til barn og unge, og holder i den forbindelse på å pusse opp nye lokaler i Grimstad sentrum. Lokalene ferdigstilles i april 2019, og klubben får støtte fra LOS Fondet til å kjøpe nytt utstyr og ferdigstillelse av lokalet.

40 000 kroner: Tvedestrand Skateklubb
Tvedestrand skateklubb ønsker å bygge en ny skatepark med betongramper i tilknytning til idrettshall og ungdomsskole. Klubben mistet sitt gamle skateområde da ny barneskole ble bygget, og har fått tilbud om et nytt område hvor flere aktiviteter som fotball, håndball, bandy-binge og streetbasket har fått plass. Tvedestrand Frivilligsentral bistår i prosjektet, og synes det vil være veldig fint for barne- og ungdomsmiljøet å få bygd opp en ny skatepark i tilknytning til det øvrige aktivitetstilbudet. Tvedestrand Skateklubb får støtte fra LOS Fondet til å realisere dette prosjektet.

25 000 kroner: Kristiansand Cykleklubb KCK

Sykkelklubben KCK får støtte til "På sykkel", et nytt inkluderings- og mangfoldsprosjekt på Sørlandet. KCK arrangerer 18 aktive sykkelritt i sesongen 2019, og ønsker å bruke denne arenaen til å inkludere flere barn og unge, mennesker med funksjonsnedsettelse, personer med innvandrerbakgrunn og familier med lav betalingsevne, i klubben. Klubben ønsker å dele sykkelgleden med flere og senke terskelen for å delta. KCK har syklister på alle nivå, og gjennom systematisk arbeid bidrar klubben til et godt, sikkert og sunt sykkelmiljø for hele regionen. Klubben tilrettelegger også for dem som ønsker å bli eliteryttere. "På sykkel" får tildelt kr 25.000 av LOS Fondet.

25 000 kroner: Øvrebø KFUK-KFUM speidergruppe
Speidergruppa har i flere år bidratt til å rustet opp et flott turmål i bygda, på folkemunne kalt Fjellet. Skog og stier i området er ryddet, og i vår merkes og skiltes stier opp til Fjellet. Turområdet er populært blant både speiderne og andre i bygda, og nå ønsker de å utvide bruken av området med å bygge en gapahuk, hvor det også vil tilrettelegges for overnatting. Speidergruppa får god hjelp av grunneier og andre familier i bygda til å prosjektere og bygge denne gapahuken, og LOS Fondet bidrar med 25 000 kroner til å realisere prosjektet.

25 000 kroner: Girls Tech 2019

Girl Tech er et årlig teknologiarrangement for jenter i 3. - 5. klasse på barneskolen, som har som formål å inspirere flere jenter til å søke seg til teknologifag etter videregående. Kristiansand Folkebibliotek har vært med på arrangementet de siste to årene, og i fjor var det hele 184 jenter fra Kristiansandsområdet som deltok. De ulike stasjonene hadde innhold som Lego Mindstorms (programmering av Lego-roboter), Lego WeDo (motoriserte byggesett), termoelektrisitet (hvordan du kan bruke energi til å flytte på gjenstander), robot-teknologi (fjernstyre roboter gjennom en labyrint) og mye mer. Arrangementet i fjor ble en stor suksess og ønsket for 2019 er å utvide antall tilgjengelige plasser til arrangementet Girl Tech 24. september. Prosjektet får tildelt 25 000 kroner fra LOS Fondet. 

10 000 kroner: Saga Islandshestlag
saga-islangshestelag-til-web.jpg
Klubben ble stiftet sommeren 2018, og holder til i den vestre delen av Agder. Klubben ønsker å skape et godt og inkluderende miljø for hele familien med interesse for islandshest - uansett nivå og alder, samt fremme alle bruksområdene til den allsidige hesterasen. I 2019 gjennomfører klubben et eget stevne med fokus på barn og unge. De arrangerer også en helgesamling på Knaben, og får 10 000 kroner fra LOS Fondet. 

10 000 kroner: Risør Klatreklubb
Risør Klatreklubb tilrettelegger for at både barn, unge og voksne kan være sosiale og fysisk aktive på tvers av alder og ferdigheter. Klatring er en aktivitet som gir mestring, samtidig som det bidrar til bedre fysisk og psykisk helse. Klubbens klatrevegg er 31 meter lang og 12 meter på det høyeste partiet, med ulike grader av overheng. Klubben har en egen buldrehule, som er tilrettelagt for at alle kan klatre uten sikring. Her skal det i 2019 legges et nytt dekke, slik at alle kan klatre trygt og sikkert. LOS Fondet bidrar med 10 000 kroner til nytt dekke i buldrebua. 

10 000 kroner: Malene Svaanaasen – skating
Malene er ei aktiv skatejente, som har sitt tilholdssted i Vision Skatepark i Kristiansand. Her skater Malene så ofte hun har anledning, og deltar fast på jenteskating hver torsdag. Malene representerer klubben i konkurranser, og har blant annet deltatt i Stavanger Open, Larvik Open og Trondheim jenteskate. I 2018 vant hun 2 NM-gull for junior, og fikk en flott 5. plass i en internasjonal skatekonkurranse i Paris. Malene får tildelt 10 000 kroner fra LOS Fondet til å satse videre på sin idrett. Vi ønsker henne lykke til!

10 000 kroner: Katrine Lislevand Pavljuk – piano

Denne talentfulle jenta er 17 år og går andre året på musikklinja ved Vågsbygd vgs, med hovedinstrument piano. I tillegg er hun elev ved Talentutviklingsprogrammet ved UiA (TUP). Våren 2019 får hun privatundervisning hos den anerkjente pianisten Håvard Gimse på Norges musikkhøgskole. Katrine er også tatt opp på talentprogrammet til Barratt Due for klaver. Hun har deltatt i konkurranser både lokalt og nasjonalt, og blant annet kommet til finalen i Ung Klassisk Talent flere ganger. Katrine får tildelt 10 000 kroner fra LOS Fondet til å satse videre på musikk. Vi ønsker henne lykke til!

10 000 kroner: Vetle Sigmundstad – musikk
Vetle går siste året på musikklinja ved Dahlske Videregående skole. Han har allerede platekontrakt og har nylig gitt ut singelen Butterflies under artistnavnet Duve. Vetle ble i 2018 håndplukket av den anerkjente produsenten Andreas Schuller til å delta på en låtskriver-camp, som ga stor inspirasjon til den videre satsningen. I tillegg til musikkproduksjon på Dahlske vgs., skjer mye av utviklingen gjennom studiosessions hvor låtskrivere og sangere møtes til kreative workshops. Målet er å kunne leve av å produsere musikk.  Vetle tildeles 10 000 kroner fra LOS Fondet til den videre satsningen. Vi ønsker lykke til!