Vinnere av drømmefinalen 2020

Den snart 16 år gamle friidrettsutøveren Nikkolaj Gulbrandsen fra Kristiansand er vinneren i LOS-fondets drømmefinale 2020. Nå får han 150 000 kroner til å satse videre mot Paralympics 2024.

image

- Mitt største mål er å komme til Paralympics 2024. Jeg har cerebral parese og ble født tre måneder for tidlig. Jeg tenker ikke noe særlig på det, men det positive i det er jo at jeg får lov til å være en del av para-friidrett, forteller Nikkolaj i drømmefinalist-filmen. 

Nikkolaj er en ung og dyktig parautøver i Kristiansand friidrett, KIF. Han konkurrerer i 100-meter og lengdehopp, er med i paraung ved Olympiatoppen og en del av Friidrettsforbundets TeamYng.

- Nikkolaj har fulgt drømmen sin og ikke latt seg begrense, han er god på å se muligheter snarere enn begrensninger. Han er en utøver vi i LOS gleder oss til å følge de neste årene, forteller Kirsten Martinsen - prosjektleder for LOS-fondet.

I LOS-fondets drømmefinale er alle vinnere

Andreplassen i årets finale går til skiskyttergruppa i Froland IL, som får 100 000 kroner til å handle inn mer utstyr slik at sporten blir tilgjengelig for alle.

Idrettslaget er fylt av ildsjeler, fra de rundt 70 aktive unge utøverne mellom 8 og 19 år, til dedikerte foreldre som stiller opp - og dyktige trenere som følger opp hver enkelt. Klubben får støtte til innkjøp av utstyr som rulleski og skiskytterrifler.

Tredjeplassen går til 11 år gamle Lilli Lotta Melhus fra Mandal, som drømmer om å spille musikk på de store scenene. Fra det unge talentet startet å spille fiolin har interessen økt - og nå får hun 50 000 kroner i støtte til å kjøpe ny fiolin og bue.

LOS-fondet deler årlig ut en million kroner til barn og unge på Sørlandet. Neste søknadsfrist til LOS-fondet er 1. desember

I 2021 øker vi aldersgrensen til 20 år - og har også økt tildelingen med 150 000 kroner årlig for at lag og foreninger kan søke direkte om støtte til drakter/uniformer.

Hvem kan søke?
Barn og unge under 21 år som bor på Agder, samt lag og foreninger som jobber med barn og unge, kan søke støtte fra LOS-fondet. I 2021 øker vi aldersgrensen fra 18 til 20 år.

Har du en drøm, et talent du ønsker å videreutvikle eller et prosjekt for barn og unge - ønsker vi å høre fra deg!   

Nytt i 2021 er at det nå også kan søkes om støtte til drakt- og uniformer.