David Førde - Gitarist

10.000 kroner: Utvikling og utstyr 

David er en ung, og lovende gitarist fra Vennesla. Han har lært å spille gitar av kjente navn som Øyvind Nypan, Vidar Bø, Joakim Kvåle, Sindre Haugen, Thomas Fagervik. Dette er menn som har vært avgjørende i hans musikkarriere. David har spilt i gitar i 10 av sine 17 år, og har vokst opp i en familie som er kjent i bygda for sin musikk.


Han begynte min musikalske karriere med klassisk gitar, med Sindre Haugen som lærer. 
I de siste to årene har han vært en opptatt freelance musiker. David har spilt for blant annet Salem Gospelkor og Flekkerøya soulchildren. Han spiller også sammen med TUP på UIA, som er talentstipendet deres, der bare de av høyest nivå kommer inn, og er rettet for musikere som vil ta videre utdanning innenfor musikk, noe som David har planer om.


Dette stipendet vil være avgjørende i min karriere som musiker, og vil hjelpe meg å ta kolossale fremsteg som musiker. Jeg er ansett som å ha et enormt potensial og en rask utvikling, som må tas seriøst. Det siste året har jeg hatt full kalender med øvelser og spillejobber, sier David i sin søknad til LOS-fondet. 
Stipendet vil i første omgang bli brukt på å ferdig utvikle hjemmestudioet. Han trenger blant annet Mac som er svært viktig for et hjemmestudio. Spesielt som gitarist trenger man logic pro x, og flere plugins inni Logic. 

image