Elisabeth Glesne - tekstskapning

image

60.000 kroner: Utvikle talentet innen tekstskapning 

Elisabeth er 18 år og kommer fra Marnardal.

 

Hun har drevet med tekstskaping siden hun kunne skrive, og det er et talent hun virkelig har lyst å utvikle og utforske videre. Tidligere skrev hun mye skjønnlitterært, noveller og fantasy, mens hun nå liker å jobbe i en litt mer "kunstnerisk" retning, hun jeg kan jobbe med det visuelle i en tekst.

Elisabeth ønsker å jobbe med tekst som i større grad kan stilles ut på ulike måter. Tekstbaserte installasjoner og lydverk.

Jeg har et ønske om at kunsten/teksten min kan få flere unge til å syntes tekst kan være gøy, og derfor prøver jeg å jobbe med å fange mottaker på andre måter enn kun spennende sammensetninger av ordene. Jeg syntes også det er spennende å kunne viske ut grensene mellom ulike former for kunst, og ønsker å bruke både tekst, teknologi, visuelle effekter og performance for å skape nye og mer helhetlige verk skriver hun i sin søknad til LOS-fondet.

Nå jobber hun med et prosjekt som hun håper kan ende i en soloutstilling. Det siste året har hun vært i en skapende prosess hvor hun har jobbet frem flere verk; noen av verkene er ferdige og finnes i fysisk tilstand, mens andre er økonomisk krevende å lage, og er foreløpig bare en plan i et pc-dokument. Prosjektet utforsker hvordan ungdom oppfatter verden og alt som skjer i ungdomstiden. Et eventuelt stipend skal hun bruke til å få satt opp sin første soloutstilling.

image
image