Mathias Holbæk - langrenn

40.000 kroner: Videre satsing på langrenn 
 

Mathias er en 19 år gammel målbevisst, ambisiøs og hardtarbeidende langrennsløper fra Ålefjær, i Kristiansand. Han satser for fullt på ski, og de to siste sesongene har han vært en av seks gutter på Equinor juniorlandslag i langrenn: Equinor Juniorlandslag 2022/2023 (skiforbundet.no).

Helt fra han var liten har han drømt om å bli verdens beste, og lagt ned utallige treningstimer, både med og uten ski på beina. Det er et smalt nåløye å nå elitenivå innen norsk langrenn, men målet er uforandret og dette er noe Mathias har utrolig lyst til å lykkes med. Fokuset er kvalitet og kontinuitet i treningen, og han går «all in». Det finnes ingen snarveier, og han jobber hardt og målrettet for å bli en allsidig og komplett løper som senior. Fordelen til Mathias er at han allerede hevder meg i både skøyting og klassisk, individuell start og fellesstart. 

Med flere pallplasser og topplasseringer, ble han også nummer 2 i Norgescupen sammenlagt i 2020. Etter dette har han fortsatt å markere meg helt i toppen av sin aldersgruppe på nasjonalt nivå, og det er lenge mellom hver gang en Kristiansander har kunnet vise til så gode resultater. I august 2022 slo han mange av eliteløperne under Toppidrettsveka i Trondheim, deriblant kjente navn som Johannes Høsflot Klæbo, Iivo Niskanen, Erik Valnes og Didrik Tønseth. Etter flere gode løp, endte Mathias på 5. plass sammenlagt i seniorklassen. Det var utrolig motiverende og gøy, sier Mathias. Mathias har også flyttet til Lillehammer for å satsevidere som skiløper. Hovedmålet denne vinteren er å ta medalje i junior VM i Canada.

Neste sesong er han første års senior, og da håper han å få plass på rekruttlandslaget eller regionslaget Team Elon Vest. Uansett er planen å satse for fullt, og se hvor langt han kan nå. På sikt er drømmen å bli en del av Norges elitelandslag. Nivået er skyhøyt, men Mathias er villig til å gjøre jobben som kreves. U23-VM vil være sentrale mål for Mathias de neste 2-3 årene, men han håper også på en Verdenscupdebut.

"Mer langsiktig er målet å hevde meg i verdenstoppen, og jeg har veldig lyst til å ta medalje i OL og VM. Jeg har også satt et litt hårete mål om å få representere Norge allerede under VM i Trondheim i 2025" skriver Mathias i sin søknad til LOS-fondet. 

image