Lanserer leasing av solcelleanlegg

Å lage sin egen strøm fra sola blir stadig mer populært blant kundene i LOS - og nå kommer også muligheten for leasing av solcellepaneler. LOS har i flere år tilbudt kunder som ønsker å lage energi av sola en egen solstrømavtale.

image

Mange har benyttet anledningen til å lage miljøvennlig energi på eget tak - og selge overskuddsstrømmen tilbake til LOS.

- I Norge er vannkraften fortsatt den viktigste energikilden vi utnytter og bruker i hverdagen. Men stadig flere har oppdaget at sola er en gratis, miljø- og klimavennlig energikilde som kan høstes og benyttes lokalt. Vi ønsker å gi kundene mulighet til å ta gode, grønne valg - og synes det er veldig positivt at vår samarbeidspartner Otovo nå gjør solceller mer tilgjengelig for flere gjennom å tilby leasing, sier Margit Unander - administrerende direktør i LOS.

LOS har siden 2016 gitt kunden mulighet til å bli plusskunde gjennom avtalen LOS solstrøm, hvor det kjøpes tilbake overskuddsstrøm fra kundens egen solproduksjon. Det er Otovo, som er markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem, som har vært samarbeidspartneren på løsningen.

- LOS var tidlig på ballen med å tilby kundene en måte å lage hjemmelaget ren og billig strøm da de inngikk samarbeid med oss i 2016. Det har resultert i at hundrevis av hus og garasjer med solceller på taket, og har bidratt til å gjøre solceller vanlig i Norge, forteller Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo.

Nå kan du lease solceller  

Med leasing er det enklere enn noensinne å produsere egen strøm fra sola. Leasing gjør det enkelt for alle som eier et tak å lease solceller til en lav månedlig pris - i stedet for å måtte kjøpe anlegget. Otovo garanterer sertifiserte installatører og sertifisert maskinvare, og sørger for at anlegget alltid fungerer, mens kunden får all energien fra sola og sparingen.

Støtte fra Enova - også for leasing

Enova gir støtte til en rekke energitiltak for private husholdninger i Norge. Selve installasjonen av et solcelleanlegg gir deg 10.000 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har, med 1.250 kroner per kW installert effekt, opptil 15 kW.

Et eierskap begynner med en stor investering, men når du leier slipper du å legge ut én krone. Støtte fra Enova får du uansett på konto, så i realiteten begynner du en leasingavtale i pluss.